De Winterfeesttent op het parkeerterrein bij het zwembad
De Winterfeesttent op het parkeerterrein bij het zwembad

Districtschef: 'Politie slaat nooit zomaar'

Algemeen

Voordat de politie hard ingreep om jongeren bij de feesttent van het Winterfeest weg te sturen, is de politie door een groep van circa honderd jongeren geprovoceerd en ontstond er een bedreigende situatie. Dat verklaarde districtschef Rijnbeek van de politie Gooi en Vechtstreek op Radio Weesp.

“De politie begint nooit zomaar te slaan”, zo reageert de politiechef op wat er door betrokken jongeren wordt gezegd. “Er is eerst op niet mis te verstane wijze duidelijk gemaakt dat het terrein moest worden vrijgemaakt.”

De aanleiding voor dit alles was een vechtpartij voor de feesttent waarbij iemand gewond op de grond lag. De agenten wilden hulp bieden, maar zouden daarin zijn belemmerd door de groep met provocateurs. Meerdere keren is de groep gesommeerd weg te gaan. Toen dat niet gebeurde, is met de wapenstok geslagen en zijn de politiehonden ingezet, zo meldt de politiechef op basis van de informatie die hij heeft verzameld over wat er op deze vrijdagavond is gebeurd.

Vanavond (woensdag) mogen enkele jongeren hun verhaal doen op het politiebureau. Dat hoort bij het interne onderzoek dat de politie doet.
 

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant