Afbeelding
B&W-gesprek

'Uitschelden om parkeerboete moet stoppen'

Algemeen

WEESP - Het uitschelden en bedreigen van boa's in Weesp neemt toe. Burgemeester Bas Jan van Bochove wil dat het stopt. "Er wordt zelfs met auto's op hen ingereden. "Dat kan gewoon echt niet."  

De 'bijzondere opsporingsambtenaren' (boa) zijn ingehuurd om onder meer parkeerboetes uit te delen. Op de gemeentepagina van het WeesperNieuws vroeg de burgemeester aandacht voor het onheuse gedrag dat boa's ten deel valt van sommige verongelijkte Weespers die een prent hebben gehad. Zijn oproep is om fatsoenlijk met elkaar om te blijven gaan.

B&W-gesprek
In ons wekelijks B&W-gesprek komen we op het onderwerp terug.

Zijn de boa's in Weesp dan zo irritant?
"Ik sluit niet uit dat iemand denkt dat hij ten onrechte een boete krijgt. Maar dan kan je op normale, fatsoenlijke manier een gesprek voeren. In meeste gevallen is zo'n boete gewoon terecht. Ja, dan heb je gewoon pech. Dat moet je incasseren. Een boa doet gewoon zijn werk."

Komen beledigingen en bedreigingen veel voor?
"
Veel inwoners zullen er geweldig de pest in hebben als ze een prent krijgen, maar zij accepteren dat gewoon. Die mensen wil ik niet tekort doen. Maar het komt geregeld voor dat boa's uitgescholden en bedreigd worden.

In toenemende mate?
"Ik merk dat het aantal meldingen groeit."

Klik in de player om het hele gesprek met de burgemeester te beluisteren.

Aangifte
Van Bochove vertelt dat bij beledigingen en bedreigingen aangifte wordt gedaan. De zaak gaat dan naar de officier van justitie. Dat kan leiden tot strafrechtelijke of civiele procedure.

B&W-gesprek
André Verheul van het WeesperNieuws spreekt elke week met een van de leden van B&W. Dit gesprek wordt vrijdag uitgezonden op Radio Weesp en is vervolgens te beluisteren via deze website.
Eerdere B&W-gesprekken staan hier.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant