Het hotel breidt verder uit met vijf grotere kamers.
Het hotel breidt verder uit met vijf grotere kamers. Foto: André Verheul

Toeristen komen voor Amsterdam, maar vol lof over Weesp

Algemeen

WEESP - In het enige hotel van Weesp is deze zomer vaak geen kamer meer te krijgen. Bijna alle gasten van Hotel Hart van Weesp komen voor booming Amsterdam, maar hotelier Peter Jansen wijst ze graag ook even op de vele mooie kanten van Weesp. "Ze vinden het geweldig hier."

De meeste gasten komen uit het buitenland, blijven meestal maar kort en komen voor een bezoek aan Amsterdam. "Ze vinden ons via websites als Trivago, waar wij opduiken tussen de hotels in de Amsterdam-area", legt Jansen uit. Voor menig buitenlander ligt Weesp zo ongeveer middenin het centrum van Amsterdam, terwijl de kamerprijs in Weesp een stuk lager ligt dan in het echte Amsterdam. Bovendien zitten de hotels in Amsterdam ook helemaal vol. Zo komt het Hart van Weesp aan gemiddeld 1700 kamerboekingen per maand.

Kamersleutel
Nu ze hier toch zijn, probeert Jansen zijn gasten zoveel mogelijk op het moois in Weesp te wijzen. Zo wordt de kamersleutel sinds kort geleverd in een boekwerkje met tips voor lokale restaurants. De historie van Weesp staat kort beschreven in meerdere talen. Twintigduizend van die boekjes zijn er gedrukt. Verder staan er leenfietsen voor de gasten klaar waarmee ze een rondje in de mooie omgeving kunnen maken. Maar via de lobby van het hotel kan ook een bootje worden gehuurd. Jansen gaat graag dit soort samenwerkingen met andere lokale ondernemers aan. Vorig jaar werd het hotel vernieuwd en uitgebreid met 22 kamers aan de Herengracht.

Grotere kamers
Daarnaast komt nu de volgende uitbreiding. Dit worden vijf grotere kamers die bestemd zijn gezinnen of voor gasten die wat langer willen blijven dan één of twee nachtjes.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant