<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5227972&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=weespernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=138" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
WeesperNieuws Extra is een onlinekanaal voor abonnees. We gaan daar onze langere nieuwsartikelen en interviews op plaatsen.
WeesperNieuws Extra is een onlinekanaal voor abonnees. We gaan daar onze langere nieuwsartikelen en interviews op plaatsen. (Foto: Pixabay)

Met 'WeesperNieuws Extra' duik je dieper in het nieuws

WEESP - Een extra manier om onze journalistieke producties te presenteren, waarmee we de lezer meer bieden. Met die belofte sloten we twee weken geleden ons artikel af over de nieuwe weg die het WeesperNieuws wil inslaan.

We legden uit dat ons 'product' niet alleen deze website of een stuk krantenpapier is. Het is veel breder: het zijn alle nieuwsberichten, achtergrondartikelen, interviews en serviceberichten die we maken. En die brengen we via verschillende kanalen naar buiten, waaronder krant, tv en internet.

WeesperNieuws Extra
Daar zetten we binnenkort een extra kanaal bij. Dat noemen we: WeesperNieuws Extra. Het is een extra en advertentievrije website waarop onze redactie alle grotere journalistieke producties aanbiedt. Denk aan artikelen waarin we dieper ingaan op het lokale én regionale nieuws. Maar ook aan interviews en andere boeiende verhalen. Het zijn verhalen die je niet in onze gratis huis-aan-huiskrant kunt lezen of daar slechts op hoofdlijnen terugvindt.

Op een rijtje
Laten we het even op een rijtje zetten. De (korte) actuele berichten lees je - net als nu - dagelijks op WeesperNieuws.nl (gratis website) en WeesperNieuws TV (kabelkrant). In de gratis huis-aan-huiskrant maken we elke week een selectie van de belangrijkste onderwerpen en melden die op hoofdlijnen. De grotere achtergrondartikelen en langere interviews zul je dus niet meer, of in elk geval een stuk minder, in de gratis huis-aan-huiskrant terugvinden. Wil je meer de diepte in, dan kun je straks terecht op WeesperNieuws Extra (online). Al die mooie Extra-artikelen kun je lezen als je een abonnement hebt. Daar vragen we € 5,50 per maand voor. Daarvoor krijg je toegang tot alle artikelen van het WeesperNieuws, plus alle regionale artikelen van de andere nieuwsbladen van Enter Media.

Waarom doen we dat? "Ons doel is om de onafhankelijke lokale journalistiek in Weesp te kunnen behouden en te versterken. Daar zijn inkomsten van abonnees bij nodig", legt Jan Piersma, directeur van uitgever Enter Media nog maar eens uit. "Wij zijn ervan overtuigd dat we met WeesperNieuws Extra iets te bieden hebben waar veel Weespers graag abonnee van willen zijn. Misschien niet iedereen, maar toch zeker alle lezers die erg betrokken zijn bij Weesp en de regio."

Positief
Om te kijken of dat klopt, hebben we onze plannen voorgelegd aan een aantal betrokken lezers en tijdens een 'keukentafelgesprek' gevraagd wat ze ervan vonden. De reacties zijn positief. Deze lezers gaven aan behoefte te hebben aan deze vorm van lokale journalistiek. Ook zijn zij bereid om daar iets voor te betalen.

Wordt vervolgd
Binnenkort leggen we meer uit over WeesperNieuws Extra en vertellen we hoe en waar je met ons mee kunt lezen.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5227972&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=weespernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=138" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5227974&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=weespernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=138" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

© Copyright Enter Media. Het is niet toegestaan teksten, foto’s of enig onderdeel van deze website over te nemen of te verspreiden zonder uitdrukkelijke toestemming van de uitgever | Gemaakt met behulp van pubble. | Privacy-statement.