FC Weesp - SO Soest (8-3)
FC Weesp - SO Soest (8-3)

Monsterzege voor FC Weesp

Algemeen

FC Weesp heeft volgende week nog alle kans om handhaving voor de tweede klasse veilig te stellen. Door een knappe 8-3 zege op SO Soest volstaat volgende week een gelijkspel.

FC Weesp speelde een sterke wedstrijd en had nauwelijks moeite met SO Soest. Met goals van Buddy Buddenberg en Michel Lion pakte FC Weesp een voorsprong. Toch kon ook SO Soest voor rust nog gevaarlijk worden en de aansluitingstreffer op het scorebord zetten. Na de thee was het verzet van SO Soest echter wel gebroken. Sterk aanvalsspel van FC Weesp en zwak verdedigen van SO Soest zorgde ervoor dat FC Weesp geen strobreed in de weg werd gelegd. 
 
Buddy Buddenberg (2x), Rick van der Burg, Jamal Bouhali (2x) en Errol Westland zorgden voor een monsterscore. Toch kan FC Weesp nog niet op de lauweren rusten. Volgende week moest FC Weesp tegen kampioen Hoogland minimaal een punt pakken voor lijfsbehoud.
 
Nederlaag zaterdag
Zonder ook maar echt een moment goed voetbal te tonen heeft de zaterdag van FC Weesp verloren van het op papier nauwelijks sterkere Altius. De Weespers waren met 4-0 kansloos.
FC Weesp moest het spel vanaf de eerste minuut aan Altius laten. De opponent kreeg geen strobreed in de weg gelegd door FC Weesp en kon al vroeg het verschil maken. Aan de kant van FC Weesp leek niemand te kunnen ingrijpen. De Weespers waren geen schim van het elftal dat een week eerder op volle kracht kon overtuigen tegen concurrent Waterwijk. Alles wat toen erg goed stond, raakte zaterdag geen bal.
Ondanks de flinke nederlaag hoeft FC Weesp zich op de ranglijst geen zorgen te maken. De Weespers waren al veilig, wat na een debuutjaar op het niveau van de derde klasse knap genoemd mag worden. Komend weekend speelt FC Weesp thuis de laatste wedstrijd tegen DHSC.
Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant