FC Weesp stelt tweede klasse veilig

FC Weesp mag ook volgend seizoen strijden op het niveau van de tweede klasse. De Weespers zorgden voor lijfsbehoud door met 1-2 te winnen van kampioen Hoogland.

FC Weesp speelde een sterke wedstrijd en toonde vanaf de aftrap aan vol te willen vechten voor handhaving. De Weespers speelden met veel gogme en konden het Hoogland zo lastig maken. De kampioen had vaak geen antwoord op de aanvalslusten van FC Weesp. Toch gaf Hoogland nauwelijks wat weg. Dat FC Weesp toch aanvallender speelde dan de opponent was vooral een compliment voor het Weesper elftal. Na het laatste fluitsignaal was er gejuich voor het lijfsbehoud. FC Weesp, dat debuteerde op het niveau van de tweede klasse, speelde een moeilijk seizoen. Toch leken de onnodig verspeelde punten zondag even vergeten. FC Weesp eindigt door de overwinning als negende.

Nederlaag FC Weesp na laatste duel

FC Weesp heeft de competitie zaterdag afgesloten met een nederlaag tegen DHSC. De Weespers delfden met 2-3 het onderspit en worden daardoor tiende.

DHSC en FC Weesp speelden een wedstrijd om 'des keizers baard', maar de vechtlust was er daardoor niet minder om. Vooral na rust kregen de bezoekers een spannend duel voorgeschoteld. FC Weesp speelde sterk, maar keek na de eerste helft wel tegen een achterstand aan. DHSC toonde zich slagvaardiger. DHSC bewees dat het een geduchte tegenstander was met goed aanvallend voetbal en kon het FC Weesp daarmee lastig maken. Ook na een rode kaart had DHSC de overhand. Door doelpunten van Jordy Samson en Lesley Las van Bennekom kon FC Weesp terugkomen. De twee treffers waren echter niet genoeg om het seizoen af te sluiten met een goed resultaat. DHSC gooide de wedstrijd daarna op slot.

Nederlaag voor We HaVe

Vooral door het onbenut laten van veel kansen hebben de handballers van We HaVe zondag verloren van FIQAS/Aalsmeer. De Weespers delfden met 18-30 het onderspit.

We Have kon vooral voor de rust veel kansen niet benutten. Daardoor gaven de Weespers de tegenstander de ruimte om wat van de wedstrijd te maken. Na de rust kon We HaVe met beter handbal wat terug doen, maar voor een goed resultaat was dat niet voldoende.

Handbalsters verslaan SV Zeeburg

Met veel vechtlust heeft We HaVe zondag gewonnen van SV Zeeburg. De Weesper handbalsters waren met 12-9 te sterk voor de tegenstander.
Vooral verdedigend stond We HaVe als een huis, maar ook aanvallend hoefde niemand te klagen. We HaVe speelde een sterke wedstrijd en kon dat na de eerste helft al belonen met een 6-5 voorsprong. Na de thee konden de Weesper handbalsters de marge vergroten en de overwinning op de naam schrijven.

Argus verschalkt hekkensluiter

Een overwinning van Argus zaterdag op hekkensluiter Amsterdam. De Weesper korfballers namen verder afstand van de degradatiezone door met 11-6 te winnen.

Argus speelde een sterke wedstrijd en kon het Amsterdam met goed korfbal erg moeilijk maken. De nog puntloze hekkensluiter had nauwelijks een antwoord op de aanvalslusten van de Weespers. Door de zege heeft Argus aansluiting gevonden met de middenmoot. Het verschil met Amsterdam loopt op tot tien punten.

Volleybalsters Oberon promoveren

Door veel vechtlust te tonen tegen VV Amsterdam heeft Oberon zaterdag promotie uit het vuur gesleept. De Weesper volleybalsters waren met 0-2 te sterk en promoveren daardoor naar de eerste klasse.

Oberon en VV Amsterdam speelden een sterke wedstrijd en waren vanaf de eerste seconde aan elkaar gewaagd. Geen van de twee teams kon echt het onderscheid maken, waardoor de wedstrijd lang spannend was. De Weesper volleybalsters waren zowel de eerste als de tweede set net twee punten sterker dan VV Amsterdam: 23-25. Dat verschil werd vooral gemaakt op overtuigingskracht en niet door veel beter volleybal. Qua volleybal was Oberon niet beter dan VV Amsterdam, maar dat bleek geen zwaktebod. Aan alle twee de kanten was het volleybal hoogstaand. Oberon beloond met de promotie een succesvol volleybalseizoen.