Bussen zitten stampvol
Bussen zitten stampvol

Storing legt treinverkeer rondom Weesp plat

Algemeen

Een grote wisselstoring heeft maandagochtend het treinverkeer rondom Weesp compleet stilgelegd. De storing begon rond half negen. ProRail weet nog niet wanneer de storing is opgelost. Op het station is het een chaos. Er zijn veel te weinig bussen beschikbaar om alle gestrande reizigers te vervoeren.

Overal zitten de reizigers daarom maar in de zon te wachten op bericht. Volgens een woordvoerder zijn er te weining bussen beschikbaar omdat veel scholen op schoolreisje zijn. Reizigers worden aangeraden om te reizen via Utrecht, wat leidt tot een vertraging van meer dan een uur. ProRail kan nog niet zeggen wat de oorzaak van de storing is. De organisatie is druk aan het werk om het treinverkeer zo snel mogelijk weer op gang te krijgen.  De prognose was eerst dat de storing rond 11 uur opgelost zou zijn, maar dat werd niet gehaald. Om half vier meldde de NS dat de storing tussen Almere en Naarden-Bussum voorbij was. 

Op Twitter is de storing, en het geklaag over het treinverkeer, op dit moment één van de meest besproken onderwerpen wereldwijd. 

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant