Het inrijverbod op de Achtergracht werd de hele dag genegeerd
Het inrijverbod op de Achtergracht werd de hele dag genegeerd

Automobilisten negeren massaal inrijverbod Achtergracht

Algemeen

Het afsluiten van de Achtergracht kon maandag op onbegrip van Weespers rekenen. Automobilisten negeerden dan ook de hele dag de verkeersborden en reden gewoon over de gracht heen. De Achtergracht is afgesloten voor onderhoud aan het riool.

Opvallend was wel dat voor het onderhoud de hele straat was afgesloten, terwijl aan er maar één vrachtauto van Teeuwissen bezig was. Volgens de gemeente klopt het dat de werkzaamheden moeilijk zichtbaar zijn: “Het werk speelt zich hoofdzakelijk af in het riool. Er zijn twee voertuigen actief, een reinigingswagen en een videowagen.”

De Albert Heijn aan de Achtergracht laat weten last te hebben van de afsluiting. Er kwam maandag minder publiek op de winkel af dan gebruikelijk. “We moesten ook in de krant lezen dat de straat werd afgesloten. We zijn niet vooraf door de gemeente geïnformeerd. Dat is niet handig.” Andere ondernemers aan de straat laten weten wel vooraf geïnformeerd te zijn door de gemeente.

Ook dinsdag en woensdag wordt de straat nog in delen afgesloten voor onderhoud aan het riool. De staat van het riool wordt ook bekeken, deze informatie wordt meegenomen in de nieuwe herinrichtingsplannen voor de straat. De boete voor het negeren van een inrijverbod is overigens 60 euro. 

Afbeelding
Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant