Afbeelding

Tegen Dwars biedt protesthandtekeningen aan

Algemeen

WEESP - De actiegroep Tegen Dwars heeft de gemeenteraad dinsdagavond zo’n 135 handtekeningen overhandigd. Het gaat om getekende petities, waarmee betrokkenen protesteren tegen het plan om op de Achtergracht dwars parkeren in te voeren.

Een woordvoerder van de actiegroep maakte ook gebruik van het inspraakrecht van burgers. Hij pleitte ervoor om eerst de effecten van vergunning parkeren af te wachten, alvorens de situatie op de Achtergracht te veranderen. Door het dwars parkeren ontstaan er meer parkeerplaatsen, en die heeft Weesp nodig. Tegen Dwars vreest echter voor aantasting van het beschermd stadsgezicht en maakt zich bovendien zorgen over gezondheid, leefbaarheid en verkeersveiligheid. 

Bert Keesman, die namens de PvdA in de raadscommissie Stadsontwikkeling zit, liet weten zich goed te kunnen vinden in de argumenten van Tegen Dwars. Daarbij stak hij zelf niet onder stoelen of banken als Achtergracht-bewoner ook een belanghebbende te zijn. Tot een verdere gedachtenwisseling zoals Keesman had aangevraagd, kwam het niet. 

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je lidmaatschap.

Uit de krant

Voorproefje WeesperNieuws Extra? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief