Action wil zich vestigen aan de Hogeweyselaan
Action wil zich vestigen aan de Hogeweyselaan

Raad Weesp lijkt positief over Action op bedrijventerrein

Algemeen Dossier: Megastore Action Weesp

WEESP - De raadscommissie SOB toonde zich dinsdagavond overwegend positief over de komst van een Action megastore op het bedrijventerrein van Weesp. Er zijn nog wel vragen, met name over de gevolgen voor de winkels in de binnenstad. Een definitief oordeel volgt in de gemeenteraadsvergadering van 10 november.

VVD, WSP en DEP zien geen belemmeringen en juichen de winkel met zijn 50 arbeidsplaatsen zonder meer toe. De PvdA toonde zich positief, maar heeft nog vragen over het parkeren. D66 en GroenLinks zien de Action graag komen, maar willen dat vooraf duidelijk wordt aangetoond dat zo'n winkel de binnenstad niet zal ontwrichten.

Het CDA nam het regelrecht voor de winkeliers van de binnenstad op. Die partij gaat ervan uit dat Action klanten wegtrekt uit de binnenstad en kan dat niet rijmen met alle afspraken over het versterken van de binnenstad.

Het debat werd gevolgd door meerdere winkeliers uit de binnenstad en vertegenwoordigers van Action. WDO-voorzitter Fons Plukker toonde zich na afloop teleurgesteld over het verloop van het debat, IVW-voorzitter Cees van Vliet keerde met een optimistisch gevoel huiswaarts. 

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant