Afbeelding
Foto: Pixabay

30 dagen gezonder leven, lukt je dat?

Zorg

De GGD Gooi en Vechtstreek daagt alle inwoners Weesp uit om een gezonde gewoonte aan te leren en mee te doen met de actie '30 dagen gezonder'.

Dat kan zijn 30 dagen alcoholvrij, maar ook 30 dagen een half uur wandelen, hardlopen, water drinken, op tijd naar bed, complimenten geven, geen suiker in de koffie of thee, vegetarisch eten (goed voor gezondheid én milieu), dagelijks tijd nemen voor ontspanning, minder op sociale media of een andere uitdaging. 

Vorig jaar deden bijna 2000 mensen mee, jong en oud. Dit jaar gaat de GGD voor 3000 deelnemers.

Haalbare uitdaging
Volgens de GGD is het belangrijk dat je kiest voor een concrete haalbare uitdaging die je 30 dagen lang elke dag uitvoert. Op de website 30dagengezonder.nl staan diverse ideeën voor uitdagingen en kun je je aanmelden.

Door je aan te melden ontvang je de hele maand maart leuke informatie en inspirerende tips van coaches, van andere deelnemers en van het 30dagengezonder-team. De eerste 350 deelnemers een startpakket en maken alle deelnemers die hun ervaringen delen kans op prijzen. Deelname is gratis. Meedoen kan individueel of in een groep.

Meer dan eten en bewegen
De GGD meldt: "Gezonder leven is veel meer dan 'goed eten' of 'vaker bewegen'. Complimenten geven, stress vermijden, op tijd naar bed, of in de avond je smartphone uitzetten… Er zijn heel veel dingen die je kunt doen of laten om je gezonder te voelen en gezonder te worden. Het doel van de actie is in 30 dagen gewoontegedrag te doorbreken en een gezondere gewoonte aan te leren. De actie stimuleert mensen op een positieve manier een uitdaging met zichzelf aan te gaan. En door het samen te doen, motiveer je elkaar en hou je het vol.

Doe mee op 30dagengezonder.nl

Lees ook ons artikel: Positieve gezondheid is kijken naar iemands kracht in plaats van klacht

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant