Afbeelding

IJsje op de laatste werkdag voor de ambtelijke fusie

Politiek

WEESP - Voor de ambtenaren van Weesp was het vandaag de laatste reguliere werkdag in dienst van de gemeente Weesp. Na het lange Hemelvaartsweekeinde keren ze op hun werkplek terug als ambtenaar van de gemeente Amsterdam.

De overstap naar Amsterdam is het gevolg van de ambtelijke fusie. Die is per 1 juni een feit. Om bij dat moment stil te staan, werd vanmiddag op de binnenplaats van het stadhuis getrakteerd op ijs..

"Ik word geen Amsterdammer hoor, ik blijf altijd een Weesper", reageerde een van medewerksters vanmiddag spontaan. Ze vertolkt daarmee het gevoel - en ook de praktijk van veel van haar collega's. Voor inwoners van Weesp zal er maandag (nog) niet of nauwelijks iets te merken zijn van die ambtelijke fusie.

Veel ambtenaren zullen op maandag hetzelfde werk oppakken dat ze nu ook al doen. En toch zal de impact van de ambtelijke fusie uiteindelijk zeer groot zijn. Daar is de fusie ook voor bedoeld. De uitvoering van de gemeentelijke diensten wordt ingevlochten in het grote Amsterdamse ambtenarenapparaat. Dat zou moeten leiden tot een sterkere gemeente en betere serviceverlening aan de inwoners.

Sommige veranderingen merken we snel, andere later of niet. Weesp waarschuwt dat er een periode van onwennigheid zal ontstaan, zowel voor de medewerkers als voor de inwoners.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant