Afbeelding

GAD gaat GFT-containers vernieuwen

Buurt / wijk

WEESP De groente- fruit- en etensresten (gft-)containers in een deel van Weesp Noord krijgen een nieuwe behuizing. De GAD begint maandag 9 september met de vervangingswerkzaamheden. 

Het gaat om de gft-containers in de Sportparklaan, het Henriëtte Roland Holsthof, de Jan Prinsstraat, de H. Marsmanstraat, de E. du Perronstraat en op het Jan Campertplein.

Geen graafwerk
De huidige behuizing van de gft-container is aan vervanging toe. De oude container wordt eruit getild en de nieuwe behuizing wordt geplaatst, het gat wordt met zand opgevuld. Er worden geen graafwerkzaamheden verricht. Direct na plaatsing kan de gft-container gebruikt worden. De werkzaamheden worden uitgevoerd door Knipscheer Infrastructuur en kunnen enige overlast veroorzaken.

De nieuwe container blijft bestemd voor groente- fruit- en etensresten. Volgens de GAD bestaat het restafval voor een derde uit groente- fruit en etensresten: "Een volle container met groente-, fruit- en etensresten levert 15-20 kilo compost op en genoeg biogas voor een huishouden om vier weken op te koken".

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant