Afbeelding
Foto: Ingrid Voet

Ruim 15.000 treinreizigers per dag in Weesp

Buurt / wijk

WEESP - Hoeveel mensen zouden er op een gemiddeld werkdag in- en uitstappen op het NS-station van Weesp. Een website van de NS geeft het antwoord: 15.153. 

Van hen hebben 9.930 reizigers Weesp als begin- of eindbestemming. Dat betekent dat er per werkdag 5.223 reizigers in Weesp overstappen.

Niet het drukste station
Het zijn cijfers uit het jaarverslag van de NS over 2018. Via een handige website zijn deze cijfers per station inzichtelijk gemaakt. Weesp is bij lange na niet het drukste station in de regio. Duivendrecht is drukker (17.075 reizigers), Hilversum en Almere verwerken ruim twee keer zo veel reizigers als Weesp. Weesp is wel iets drukker dan Amsterdam Muiderpoort. Vanuit Weesp is het in alle richtingen (Amsterdam, Schiphol, Gooi, Almere) ongeveer even druk.

Van de reizigers die in Weesp opstappen gaat 39% lopend naar het station en 35% met de fiets. Bij de uitstappers liggen die verhoudingen anders. Bijna de helft vervolgt zijn of haar weg in Weesp te voet. 

Waardering
Wat tegenvalt is de waardering voor station Weesp. 59% van de reizigers geeft als rapportcijfer een 7 of hoger. Omliggende stations scoren vaak hoger. Diemen krijgt van 68% een ruime voldoende, voor Naarden-Bussum ligt dat op 81%

De cijfers zijn hier te vinden.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant