Het gras bij Aquamarin wordt tegenwoordig ecologisch beheerd; minder gemaaid dus.
Het gras bij Aquamarin wordt tegenwoordig ecologisch beheerd; minder gemaaid dus. Foto: WeesperNieuws

Op vijf plekken wordt het gras minder gemaaid

Natuur en Milieu

WEESP - Als u denkt 'Er wordt tegenwoordig blijkbaar minder gemaaid', dan voelt u dat goed aan. Ecologisch beheren wordt dat genoemd en dat is wat de gemeente momenteel doet op een aantal plekken.

Het maaibeleid van de gemeente ligt sinds vorig jaar onder een vergrootglas. Mei vorig jaar bond bijenhouder Gert Admiraal de kat de bel aan door de term 'grasfalteren' te gebruiken en sindsdien zijn de ogen in het gemeentehuis geopend. "Ook in Weesp is de ontwikkeling ingezet naar een biodivers groenbeheer. Met structuurrijk, bloemrijk en aantrekkelijk groen voor dieren en mensen. Met ruimte voor nieuwe plantsoorten in de bebouwde omgeving", laat de gemeente weten.

Vijf locaties
Niet alle grasveldjes zijn nu taboe voor grasmaaiers, want er moet ook kunnen worden gespeeld en gerecreëerd. Maar er zijn vijf locaties waar het gras vooral z'n gang kan gaan. Dit zijn Lijsbet Eelantsplein, de J.A. Fijnvandraatlaan, Aquamarin, omloop Aetsveld (de grasvelden achter de huizen van Aetsveld) en de rotonde Leeuwenveldseweg. Op drie locaties zijn daarbij nog speciale bloemmengsels ingezaaid, namelijk: Korte Muiderweg, Leeuwenveldseweg, Aetsveldseweg.
De komende tijd wordt op deze plekken de ontwikkeling naar verhoging van biodiversiteit regelmatig bekeken, en waar nodig het beheer aangepast.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant