Ondernemers in onder andere de Slijkstraat hoeven dit jaar geen reclame- en precariobelasting te betalen.
Ondernemers in onder andere de Slijkstraat hoeven dit jaar geen reclame- en precariobelasting te betalen. WeesperNieuws

Precario- en reclamebelasting ook in rest van het jaar geschrapt

B2b

WEESP Wat het college van B en W betreft komt de rest van het jaar het noodbudget beschikbaar en daardoor hoeven ondernemers ook over de laatste zes maanden geen precariobelasting en reclamebelasting te betalen.

Het dagelijks bestuur van de gemeente vraagt de gemeenteraad hiermee in te stemmen. Wethouder Financiën Léon de Lange laat weten dat het noodbudget, dat gold tot 1 oktober, nog hard nodig is. “We zien dat door de huidige ontwikkelingen deze periode tekort is. We vinden het nog steeds belangrijk om Weesp zo goed mogelijk door de coronacrisis heen te helpen. Een verlenging van het noodbudget draagt daar een steentje aan bij.”

Noodbudget
Hiervoor gaat de gemeente 500.000 euro vrijmaken. Het college verwacht dat de komende tijd nog in ieder geval drie ton nodig is. Voor de zomer is bijna 100.000 euro aan het noodbudget onttrokken. 40.000 euro zijn gederfde inkomsten vanwege het niet innen van de reclamebelasting, 20.000 wordt er gemist wegens het niet innen van precariobelasting, de gemeente heeft bijna 15.000 euro beschikbaar gesteld aan de Voedselbank, er is ruim 13.000 euro misgelopen wegens het schrappen van marktgeld voor de non-food markt en de gemeente mist 7.500 euro wegens het niet verhogen van gemeentelijke huurprijzen.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant