Afbeelding
Foto: Marieke van Veen

College staat positief tegenover plan Woongroep Weesp

Algemeen

WEESP Het college van B en W staat in beginsel positief tegenover het plan van Woongroep Weesp om achter verzorgingshuis Oversingel een aantal appartementen te bouwen voor 50-plussers, maar alle belangen moeten daarbij zorgvuldig worden afgewogen. Dit valt op te maken uit antwoorden op vragen van GroenLinks.

Een aantal Weespers heeft vergevorderde plannen om op een braakliggend terrein achter Oversingel (eigendom van Abbott) een woongroep met seniorenappartementen voor cultuurminnende 50-plussers te realiseren. De gedachte is om zoveel mogelijk samen te doen en ook de bewoners van Oversingel te betrekken bij de woongroep. Op het plan op zich heeft niemand kritiek, maar GroenLinks vraagt zich wel af of dat op deze plek moet komen. Het braakliggende en verwaarloosde terrein gaat namelijk naadloos over in de Vest en dat betekent dat er groen moet worden opgeofferd. Wat je noemt een dilemma.

Woonbestemming
Bovendien, en daar gaan de vragen over, heeft een projectontwikkelaar zijn vinger opgestoken om het project te realiseren, maar die doet dat alleen als het college toezegt dat de bestemming van het terrein mag veranderen in een woonbestemming. En dat is best opvallend, vandaar dat GroenLinks zich afvraagt of het college een dergelijke toezegging heeft gedaan. En op die vraag antwoordt het college dat het Woongroep Weesp heeft laten weten positief in principe mee te werken, maar wel ‘onder de gebruikelijke voorwaarden zoals het voldoen aan wet- en regelgeving als ook dat de principebereidheid onder het voorbehoud van bestuurlijke instemming is.’

Gemeenteraad
GroenLinks vraagt zich tevens af of de gemeenteraad niet moet worden in deze keuze en daar is het college helder over: “Nee, het college deelt deze mening niet omdat de wetgever heeft vastgelegd of de gemeenteraad een bevoegdheid heeft in een juridisch planologische procedure (omgevingsvergunning of bestemmingsplan) en zo ja welke bevoegdheid. Wij voeren de juridisch planologische procedures conform de wettelijke voorschriften uit.”
Pas als er een concreet plan ligt, is de gemeenteraad aan zet.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant