Het projectbureau verzorgt een inleiding
Het projectbureau verzorgt een inleiding

In de kerk meepraten over de toekomst van Weesp

Algemeen

WEESP - Een kleine honderd Weespers waren woensdagavond naar de Grote Kerk gekomen om mee te praten over de toekomst van Weesp.

De gemeente hield de bijeenkomst omdat er wordt gewerkt aan een nieuwe structuurvisie. Bij het opstellen hiervan wil men rekening houden met ideeën en meningen van de burger. Na een inleiding door het externe bureau dat deze structuurvisie maakt, werd er een discussie gehouden. In groepjes van tien gingen Weespers met elkaar in gesprek over de plus- en minpunten van de stad. Ook werd er gesproken over wat er anders moet als Weesp straks groeit door de geplande grootschalige woningbouw in de Bloemendalerpolder. Alle opmerkingen werden door de gespreksleiders genoteerd. Of ze uiteindelijk in de structuurvisie belanden, zal op termijn duidelijk worden.

De bezoekers leken het informele karakter van de bijeenkomst in elke geval heel plezierig te vinden. Wel werden er kanttekeningen geplaatst bij de kosten die een nieuwe structuurvisie met zich mee brengt. Temeer omdat de 'oude' structuurvisie eigenlijk tot 2030 had moeten meegaan. Dat er nu toch al een nieuwe visie komt, heeft te maken met nieuwe wetten en regelingen.

In groepjes bespreken Weespers de plus- en minpunten van hun stad.
Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant