Afbeelding

Muider brandweer te hulp bij vastgelopen lift in Weesp

Algemeen

WEESP - De brandweer van Muiden heeft gisteravond een aantal mensen uit een vastgelopen lift in de Meidoornflat gehaald. De Weesper brandweer had moeite om de benodigde mensen te verzamelen maar was uiteindelijk wel compleet.

De mensen konden na een half uur, ongedeerd, uit de lift worden bevrijd.

Postcommandant Bert Langendijk: "We hebben een aantal keer gealarmeerd, elke keer een ploeg erbij. Dit is gekomen vanwege de lage prioriteit, geen levenbedreigende situatie, die aan deze melding is gegeven en hierdoor kregen we onze mensen maar langzaam bij elkaar."

Volgens hem is dit niet direct het gevolg van het personeelsprobleem van de brandweer. "Elke melding krijgt een prioriteitscode mee. Deze had de laagste code, en dat in combinatie met de vakantie, ziekte en het tijdstip, zorgde voor een probleem. Uiteindelijk waren er genoeg mensen, maar toen was Muiden al onderweg."

De Weesper brandweer kampt met een personeelsprobleem. Volgende maand wordt een nieuw, kleinere, brandweerwagen in gebruik genomen die een groot deel van het probleem moet oplossen. Ook worden nieuwe brandweerlieden gezocht.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant