Ondernemer Verbeeck, burgemeester Horseling, Google-directeur Van der Feltz en wethouder Zierleyn.
Ondernemer Verbeeck, burgemeester Horseling, Google-directeur Van der Feltz en wethouder Zierleyn.
Audio

Weesp ziet Google-award als stimulans

Algemeen

WEESP - Google heeft de eTownAward voor Noord-Holland uitgereikt aan Weesp. Burgemeester Horseling ziet deze prijs als een stimulans voor  Weesper bedrijven en winkels om meer met  internet te doen. 

Weesp krijgt de eTownAward omdat in Weesp (naar verhouding) het internet voor de economie het beste wordt benut. Daarbij wordt gekeken naar het aantal online winkels, adverteerders op Google, geregistreerde domeinnamen en de gemiddelde up- en downloadsnelheid. 

Google-directeur Pim van der Feltz reikte de award uit in het stadhuis. Hij wees op de kansen die het internet biedt voor het midden- en kleinbedrijf. "Wij zien dat mkb'ers die het internet omarmen twee keer zo snel groeien als ondernemers die dat niet doen. Toch gebruikt het overgrote deel van het mkb het internet nog niet. Daar liggen de kansen", aldus Van der Feltz.

Reclame
Mede omdat Weesp voorop liep met de aanleg van glasvezel op het bedrijventerrein is wethouder Zierleyn van Economische Zaken niet verrast dat Weesp er op dit gebied uitspringt. Hij ziet de award als een mooie reclame voor Weesp, om te beginnen op de vastgoedbeurs Provada in juni. "We zullen de award daar zeker tonen om te laten zien: wij zijn Weesp en wij weten van wanten." 

Interview Google-directeur Pim van der Feltz

Beluister het fragment

 

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant