Afbeelding

Weesper in eigen woning beroofd

Algemeen

WEESP - Een bewoner van de Grote Weer in Aetsveld is zaterdagavond door vier mannen en een vrouw beroofd in zijn eigen huis. De man werd vastgebonden en bedreigd met vermoedelijk een vuurwapen. De overvallers gingen er met een buit vandoor. 

De man wist zichzelf te bevrijden en alarmeerde de politie. De overvallers waren toen al gevlogen. Het slachtoffer liep geen verwondingen op, maar is erg ontdaan, zo meldt de politie.

Rond 19.15 uur werd er bij de man aangebeld door een jonge vrouw met getint uiterlijk. Ze vertelde dat ze erge dorst had en vroeg om een glas water. De man liet de vrouw binnen en gaf iets te drinken. Kort daarop werd er weer aangebeld. Toen de bewoner opendeed, drongen de vier mannen de woning binnen en overvielen de bewoner. Wat er is buitgemaakt, is niet bekend.

De politie doet onderzoek en hoopt informatie te krijgen van mensen die het vijftal hebben gezien of iets anders verdachts hebben opgemerkt.

Het gaat om relatief jonge overvallers in de leeftijd van 18 tot 25 jaar. Hun huidskleur is omschreven als donker getint. Ze droegen zwarte of grijze kleding en hebben een 'sportief postuur'. Eén van de overvallers droeg een joggingpak met capuchon. Een andere overvaller heeft een kort baardje. De vrouw, die accentloos Nederlands sprak, droeg een geel hemd en een spijkerbroek met opvallende lappen op de knieën.

De recherche is voor tips bereikbaar via 0900-8844 of 0800 7000 (anoniem).

Uit de krant

Uit de krant

Afbeelding
Het laatste jaar van Weesp in cijfers Aantal inwoners van Weesp: 0. En andere opvallende cijfers Algemeen 18 aug, 14:53
Logo
Afbeelding
Help jij een zaterdag mee? Appelplukkers gezocht; ‘Alle voedselbanken in Nederland gaan hiervan profiteren’ Natuur en Milieu 18 aug, 12:45
Afbeelding
Minder kramen op de S&B braderie Algemeen 18 aug, 12:00
Logo
Afbeelding
In Weesp was het dit jaar nog niet raak Zakkenrollers weer actief op festivals en in de winkelstraten Algemeen 18 aug, 10:00
Afbeelding
Masterclass plus twee concerten voor 5 euro Nu ook met Stadspas (Groene Stip) voor maar €5,- naar twee concerten en een masterclass in de Van Houtenkerk Algemeen 18 aug, 08:42
Logo
Afbeelding
Swim to Fight Cancer Muiden ‘Kanker voelt machteloos, nu kunnen we toch iets doen’ Algemeen 17 aug, 14:30
Afbeelding
Vrijwilligers gezocht voor Weesper sportverenigingen Algemeen 17 aug, 11:32
Afbeelding
Waterweekend Muiderslot Algemeen 17 aug, 10:30
Voorproefje WeesperNieuws Extra? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief