Afbeelding

Politieberichten: babbeltruc, een kapotte fiets en steen door raam

Algemeen

WEESP - Een babbeltruc aan de Kastanjelaan, een vernielde fiets tijdens de Avondvierdaagse en een winkeldief die met onbetaalde boodschappen de winkel via de ingang wilde verlaten. De politie meldt deze week de volgende incidenten: 

Babbeltruc
Een Weespse aan de Kastanjelaan is vrijdag het slachtoffer geworden van een babbeltruc. 

Bij de Weespse werd tussen half vier en vier uur in de middag aangebeld door een man die vertelde met de vrouw te willen praten over haar dementerende buurvrouw. De vrouw liet de man binnen; ze bleven binnen lang aan de praat. Toen de man uiteindelijk wegging bleken er twee gouden kettingen weg te zijn.

Signalement
De politie heeft een signalement vrijgegeven. Het gaat om een Antilliaanse man van ongeveer 50 jaar, met een fors postuur en een verzorgd uiterlijk. Hij heeft donkerblond haar en spreekt keurig Nederlands. Hij droeg een wit overhemd. Getuigen worden verzocht zich te melden op 0900-8844.

Avondvierdaagse
Tijdens de Avondvierdaagse is vorige week een kinderfiets vernield aan de Papelaan. De politie hoopt dat iemand iets heeft gezien.

De blauwe Batavus werd of dinsdagavond of woensdagochtend vernield. De fiets is total loss. Een dag later, op donderdag, werd aan de Papelaan ook een damesfiets gestolen. Het gaat om een chroomkleurige Puch.

Steen door ruit
Een 24-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats is vorige week donderdag opgepakt nadat hij geprobeerd had een raam in te slaan bij het jeugdcentrum Trainspotting aan de Sportparklaan.

De politie kreeg rond half twee 's ochtends de melding dat de man probeerde het raam in te slaan. Na onderzoek kon de man worden aangehouden op het Dichtershof. De dag daarvoor was er al een ruit ingeslagen bij Trainspotting. De politie onderzoekt of de man daar ook voor verantwoordelijk is.

Doorgereden
Een bumper en een motorkap van een Chevrolet zijn vorige week flink beschadigd nadat iemand de auto had aangereden aan de Oudegracht. De veroorzaker is doorgereden.

De grijze auto werd tussen woensdagavond en donderdagochtend geraakt. De politie is op zoek naar getuigen.

Omver getrokken
Een man is vorige week omgetrokken door een bus voor het station. De man stond met zijn fiets te wachten naast een bus en bleef met zijn tas achter de bus haken.

Toen de bus wegreed werd de man achterover van zijn fiets afgetrokken en kwam lelijk ten val. Zo vertelt de politie. Ambulancebroeders hebben hem nagekeken, maar hij bleek niet gewond. De bus en de fiets liepen geen schade op.

Winkeldiefstal
Een 44-jarige Hilversummer is zaterdag bij de Albert Heijn aan de Achtergracht opgepakt nadat hij met zijn boodschappen de winkel probeerde te verlaten zonder te betalen.

De man probeerde volgens de politie met zijn boodschappen via de ingang de winkel te verlaten, maar werd opgemerkt.

De boodschappen waren iets meer dan zeven euro waard. De Hilversummer moet zich binnenkort voor de rechter verantwoorden.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant