Afbeelding
Audio

Politie waarschuwt voor winkeldieven met vlotte babbel

Algemeen

WEESP - Nog drie andere winkels in het centrum zijn de afgelopen week het slachtoffer geworden van diefstal na een babbeltruc. Dat meldt de Weesper politie.

Vier winkels zijn de afgelopen week bestolen met precies dezelfde methode. Engelse mannen komen binnen en leiden de winkelmedewerkers af, terwijl andere mannen - en mogelijk een vrouw - spullen stelen. 

De politie gaf na de diefstal bij slijterij Overmars, zaterdag, een uitgebreid signalement vrij. Mensen die iets verdachts zien worden opgeroepen meteen 112 te bellen.

De dieven werden vanmiddag nog door een oplettende winkelmedewerker aan de Nieuwstraat gezien. Ze ontkwamen voordat de politie er was.

Signalement
Het gaat mogelijk om twee Poolse mannen die gebrekkig Engels spreken. De ene man is ongeveer 1.65 meter lang, droeg die zaterdag een spijkerbroek en een grijs jack. De tweede man was tussen de 1.80 en 1.85 meter lang en droeg toen een spijkerbroek met loshangende bretels. 

Het stel bestond uit een vrouw van ongeveer 1.65 meter lang, midden 20, lichtgetinte huid, zwart lang haar, mogelijk in een staartje gedragen en zij had een Louis Vuitton tas met bruine ruit. De man was tussen de 1.60 en 1.70 meter lang, was midden 20, had een getinte huid en was donker gekleed.

De man en vrouw werden beschreven als een 'mooi stel' om te zien.

Audio
Eigenaresse Meta Blüm van slijterij Overmars vertelde woensdag op Radio Weesp hoe de dieven te werk gingen.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant