Afbeelding
Foto: Eigen foto Eveline Stallaart

Weesper MAFS-deelnemer Sander over hoe hij het avontuur beleefde

Algemeen

Sander Hempenius (62) uit Weesp stapte voor het RTL-programma ‘Married at first sight’ in het huwelijksbootje met een tot dusver onbekende vrouw. Aan de hand van vragenlijsten en andere tests hebben de experts mogelijke matches gemaakt tussen de deelnemers. Er hadden zich voor dit seizoen zo’n 1500 vrouwen aangemeld en 500 mannen, waarvan Sander er een van was.

“Ik werd gebeld met de vraag of ze bij mij op de bouw langs konden komen. Ze wilden wat beelden schieten over wat ik voor werk doe en hadden toestemming nodig.” Sander wist op dat moment nog niet dat hij dan te horen krijgt dat hij deelnemer zou worden: “Carlo kwam er bij en toen was het bingo!” Voor de kijker begint de televisieserie dan pas. 

Niet veel later staat Sander in zijn nieuwe trouwpak voor het altaar en ziet daar zijn nieuwe schoonfamilie zitten. Enkele ogenblikken later zag hij zijn bruid Astrid voor het eerst toen zij de trouwzaal binnen kwam. “Normaal gesproken ontmoet je iemand en ga je eerst eens een avondje afspreken. Dat gaat allemaal rustig aan. Maar nu ga je trouwen, een huwelijksnacht in en dan ben je vijf dagen continu bij elkaar op de huwelijksreis. Je leert elkaar dan wel dusdanig kennen dat je moet kunnen weten: dit is het wel of niet, dit voelt goed. En dat was bij mij niet. Dat heb ik tijdens het programma meermaals aangeven.”

Ondanks dat het huwelijk tussen Sander en Astrid niet is geslaagd, is hij naar eigen zeggen heel blij dat hij mee heeft gedaan, maar zou het nooit een tweede keer doen. “Ik kijk erop terug als een super goede leerervaring.” De enthousiaste deelnemer benadrukt dat hij heel blij is dat zijn dochter hem heeft opgegeven. “Het was een geweldige ervaring en heel leuk om mee te doen. Ik heb het als positief ervaren en heb geen negatief woord over het programma of Astrid. Hij besluit: “Ik ben vrolijk en positief en ga lekker door: ik zie wel wat het leven me verder nog brengt.”

Aan liefde voor zijn kat bij Sander geen gebrek.
Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant