Afbeelding
Foto: Isabelle Aalders

Nederlands kampioen 800 en 1500 meter gaat voor winst bij Vechtloop

Sport

WEESP Natuurlijk is het geweldig om de deelnemers aan de Vechtloop aanstaande zondag 26 juni aan te moedigen als ze door het centrum en langs de Vecht rennen. Maar zondag kun je ook juichen voor de Nederlands kampioen op de 800 en 1500 meter. Maud de Jong heeft deze titel sinds vorige week op haar naam staan en ze strijdt zondag voor de winst tijdens de Vechtloop.

Kleinschalig, gezellig en lokaal, zo zou je de Vechtloop kunnen omschrijven. Toch staat er aanstaande zondag 26 juni, tijdens de 39e editie van de Vechtloop, een aanstormend talent uit de atletiekwereld aan de start van de hardloopwedstrijd in Weesp. Maud de Jong (14) uit Weesp won vorig weekend bij het NK Junioren tot 18 jaar de 800 en 1500 meter. Ze wordt door kenners betiteld als een groot talent op de middellange afstanden en zondag zal ze tijdens de Vechtloop laten zien of ze op de 5 kilometer ook in staat is een snelle tijd neer te zetten.

Het Vechtloop-parcoursrecord van de 5 kilometer staat bij de dames op 19:27 (2008). Zal Maud zondag sneller zijn? In deze video zie je Maud tijdens de Vechtloop in 2019 in 09:50 over de finish komen. Ze eindigt hiermee als eerste meisje op de 2,5 kilometer. 

Samen rennen 

Wil jij proberen om Maud bij te houden tijdens de Vechtloop? Je kan je tot en met zaterdag nog inschrijven voor de Vechtloop bij Bijvoet Sport (Achtergracht 2 te Weesp). Daar krijg je meteen een startnummer.
Voor de mensen die niet van hardlopen houden maar wel willen kijken en juichen: de 10 kilometer van de Vechtloop start om 12.10 uur en gaat dwars door het centrum. De 5 kilometer – waar Maud aan deelneemt – start om 12.00 uur bij manege Bleijenberg en gaat dan linksaf de ’s Gravelandseweg op, tot het keerpunt en weer terug. Langs het parcours zijn alle toeschouwers welkom.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant