De jonge musici van het Belinfante Quartet
De jonge musici van het Belinfante Quartet Foto: Belinfante Quartet

Nu ook met Stadspas (Groene Stip) voor maar €5,- naar twee concerten en een masterclass in de Van Houtenkerk

Algemeen

Heb je een stadspas met een groene stip? Dan kun je op vrijdag 2 september een super dubbelslag slaan: maar liefst twee prachtige concerten van Chamber Music Weesp plus een masterclass door een beroemde violist voor maar vijf euro!

De stadspas met groene stip is voor korting op sport en culturele activiteiten. Je kunt hem aanvragen op de website van de gemeente Amsterdam en je komt ervoor in aanmerking als je boven de achttien jaar bent, geen studie volgt die recht geeft op studiefinanciering of WTOS en als je onder een bepaalde inkomens- en vermogensgrens zit. Dit kun je op de website controleren. De pas geeft toegang tot een heleboel goede deals. 

Haal alles uit de stad

Zingen bij een pop-upkoor, musea of tentoonstellingen bezoeken of een cursus volgens aan de Volksuniversiteit, op de site met stadspasacties kun je zien hoe je alles uit de stad kunt halen met je stadspas. Trouwens, abonnee worden van WeesperNieuws Extra is met de stadspas met groene stip ook heel voordelig: 5 euro per jaar en je hoeft niets meer te missen van wat er in Weesp en wijde omtrek gebeurt. Via deze link kun je de informatie vinden.

15:30 Van HoutenkerkMasterclass Pavel Fischer
17:30 Van HoutenkerkBelinfante Quartet
20:30 Van HoutenkerkBardolino Ensemble

3 Muzikale hoogtepunten met 1 kaartje

Op vrijdag 2 september kunt u met één kaartje meegenieten van 3 muzikale hoogtepunten. Chamber Music Weesp start haar nieuwe seizoen met een mooie middag en avond in de Van Houtenkerk. Het begint met een Masterclass. Concertmusici hebben er natuurlijk al vele jaren studie opzitten, maar laten zich graag nog eens de fijne kneepjes van het vak uitleggen door ervaren rotten in het vak. Bij een masterclass mag publiek mee kijken en luisteren hoe de musici hun samenspel en uitvoering perfectioneren. Dit maal is de docent de beroemde violist Pavel Fischer. Hij is concertmusicus, componist en docent bij verschillende conservatoria in Europa. Zelf speelt hij veel klassieke muziek maar ook heel graag muziek die is gebaseerd op volksmuziek. Hij geeft op deze middag les aan de jonge professionals van het Belinfante Quartet. Je kent ze misschien van eerdere optredens in Weesp, Wonderfeel, Podium Witteman of het Delft Chamber Music Festival. Na afloop van de Masterclass is er een pauze van een half uurtje met een hapje en een drankje, waarna het strijkkwartet om 17:30 zal laten horen wat het allemaal heeft opgestoken. Het Belinfante Quartet voert dan het strijkkwartet van Joseph Haydn uit dat in het Engels de bijnaam ‘the Lark’ heeft: de leeuwerik. 

Avondconcert

 Als de leeuwerik is uitgezongen is het feest nog niet voorbij: met hetzelfde kaartje krijg je toegang tot het avondconcert om 20:30, waar Pavel Fischer zelf aan het werk gaat met zijn eigen Bardolino Ensemble. Op het programma staan volksmuziek, zigeunermelodiën en muziek uit Peru en Schotland. Aanmelden voor deze concerten kan via: organisatie@wcmf.eu met vermelding van het pasnummer.

Zonder stadspas zijn de kaarten verkrijgbaar via www.chambermusicweesp.nl en bij drogist Care + Beauty aan de Nieuwstad.

Pavel Fischer en het Bardolino Ensemble
Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je lidmaatschap.

Uit de krant

Voorproefje WeesperNieuws Extra? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief