Zo ervaren de bezoekers de pure klanken. Gelukkig is er vloerverwarming.
Zo ervaren de bezoekers de pure klanken. Gelukkig is er vloerverwarming.

Dit weekend: ligconcerten in kerk

Algemeen

WEESP - Spirit Connection verzorgt voor het derde opeenvolgende jaar ligconcerten in de Grote Kerk van Weesp. Dit jaar op vrijdag 21 en zaterdag 22 november. Er zijn nog kaarten.

Bij het ligconcert is het de bedoeling dat het publiek ligt op, in dit geval, de kerkvloer. Gwen de Jong van Spirit Connection legt uit. "Je ligt tussen de klanken van grote gongs, kristallen klankschalen, een koor, piano, cello, contrabas en didgeridoo. Een concert waar je wordt meegenomen op een persoonlijke reis door pure klanken en de muziek van Arvo Pärt 'Spiegel im Spiegel'. Een ervaring die zijn weerga niet kent."

Wat is die ervaring?
"Die schaal- en gongklanken, die uiteindelijk langzaam wegebben, helpen je om helemaal leeg te raken. Vervolgens kun je zonder oordeel dat muziekstuk van Arvo Pärt ervaren. Niet alleen via het oor, maar via je hele lichaam. Je staat compleet open, het is een pure ervaring, persoonlijk en voor iedereen anders."

Wie wil dit?
"We zien een heel breed publiek, van jong tot oud, mensen die spiritueel of medidatief zijn ingesteld of gewoon nieuwsgierig zijn. Vorig jaar en het jaar daarvoor waren we uitverkocht: ruim 200 mensen. Dit jaar verwachten we dat ook weer; voor de zaterdag zijn er al bijna geen kaarten meer."

En ligt het een beetje lekker?
"Er is vloerverwarming. We raden wel aan een matje mee te nemen, want je ligt op steen. Weet je wat bijzonder is: doordat je ligt en geestelijk zo open staat, kun je de staat bereiken waarin je je lichaam niet meer bewust voelt. Kijk anders even op onze website spiritconnection.nl, daar staan ook filmpjes."

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant