Loop-je-fitcursisten aan de start bij de Geinloop
Loop-je-fitcursisten aan de start bij de Geinloop

Loop-je-fit stoomt beginner klaar voor Geinloop

Sport

WEESP - De Trim- en Trainingsgroep Weesp (TTW) start 21 februari weer met de volgende Loop-je-fitcursus. Beginnende en herstartende lopers worden in acht lessen klaargestoomd voor de 5 km van de Geinloop op 18 april.

Op acht zaterdagochtenden verzamelen de lopers zich om 9.30 uur bij FysioTrainingscentrum Weesp. Na de nodige theorie en een warming-up vertrekt de groep voor haar wekelijkse trainingsrondje. Trainers Carla Schenk, Gerard Miltenburg en Riky Prins leggen de lat elke week een stukje hoger. Schenk: "Natuurlijk is de looptechniek belangrijk en verbeter je je conditie, maar het plezier in het lopen staat bij ons voorop."

In het voorjaar van 2014 verschenen 35 enthousiastelingen aan de start van Loop-je-fit. Deelnemer Gert Wijman verbeterde zijn persoonlijke record op de 5 km. van de Geinloop met een ruime minuut en schrijft dat toe aan alle technische tips die hij kreeg tijdens de cursus. Inmiddels draait hij zijn hand niet meer om voor afstanden van 15 km. 

De TTW voorjaarscursus Loop-je-fit start 21 februari om 9.30 uur bij FysioTrainingscentrum Weesp. Meer informatie via info@ttweesp.nl.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant