Bas Parinussa doet mee aan Iron Man

WEESP - Toen hij in 2014 als eerste rolstoelatleet meedeed aan de WeesperNieuws Triatlon kreeg hij de smaak te pakken en in 2015 was hij er weer. En voor 2016 stelt hij zich nog hogere doelen: Bas Parinussa heeft zich aangemeld voor de Iron Man 70.3 in Luxemburg.

"Eerst 1.9 kilometer zwemmen, dan 90 kilometer handbiken en dan nog eens 21.1 km in de sportrolstoel", vatte de paratriatleet vrijdag op Radio Weesp de uitdaging samen. In juni is het zover.

Dwarslaesie
Paranussa liep op zijn 18e bij een motorongeluk op de N236 bij Driemond een dwarslaesie op en raakte blijvend invalide. Hij was altijd al sportief. Drie maanden na het ongeval was hij alweer op de golfbaan te vinden. Tijdens en na het werk besteedt hij menig uur aan sport. Zeker met die Iron Man in het vooruitzicht. "Ik duik op het werk vaak tussendoor even het krachthonk in en 's avonds train ik op de rollerbank. Ik kijk erg uit naar het voorjaar, want buiten sporten is toch het fijnst."

Lichtere rolstoel
De Weesper stopt ook veel tijd en energie in een promotiecampagne rondom de Iron Man. Zijn deelname loopt namelijk flink in de papieren. Op dreamordonate.nl is hij een crowdfunding gestart. Via social media en zijn eigen netwerk brengt hij zijn droom onder de aandacht.


Reageer op dit nieuws 2
Elke woensdag het WeesperNieuws per e-mail
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=weespernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

WeesperNieuws nieuwsbrief

Elke woensdag het WeesperNieuws per e-mail