Afbeelding

Worst voor tiende keer in de prijzen

Algemeen

WEESP - Dat de producten van Slagerij Van Donk met goud worden bekroond is eigenlijk geen nieuws meer. Dat gebeurt ieder jaar. Maar dat je een 'Gouden Worst' krijgt vanwege al die prijzen is toch wel heel bijzonder. 

"Ze belden een uur van tevoren dat ze moussaka, ontbijtspek, saucijzenbroodjes, gekookte worst en leverworst kwamen halen." Met 'ze' bedoelt Maarten van Donk de mensen van het Worstmakersgilde. Dat de slager zo kort van tevoren op de hoogte werd gebracht, gebeurt met opzet: "Anders zou je op die worst voor de jury extra je best kunnen doen en dat wil de organisatie niet. Ze willen de producten proeven die je ook aan je klanten verkoopt."

Goud
De eerdergenoemde producten kregen het predicaat goud. Omdat het de tiende keer is dat de gekookte worst en de leverworst met goud worden bekroond, kwam het Worstmakersgilde in Weesp een 'Worstbeeld' uitreiken. De trotse slager nam het beeldje samen met zijn team in ontvangst: "Want dit hebben we samen voor elkaar gekregen, die prijs is van ons allemaal."

Bloemen
Om de prijs te vieren heeft Van Donk ook een leuke verrassing voor zijn klanten in petto: deze week zijn de winnende worsten in de aanbieding én hij deelt als paasattentie voorjaarsbloembollen-op-pot uit.

Uit de krant

Uit de krant

Afbeelding
Stadsloket Weesp vaker open Algemeen 5 aug, 09:43
Afbeelding
Bardolino Ensemble eerste concert Chamber Music Weesp Algemeen 5 aug, 08:56
Logo
Afbeelding
Proeverij de Kroon krijgt nieuwe eigenaar Algemeen 4 aug, 15:34
Afbeelding
Noord-Holland verwijdert protestvlaggen langs provinciale wegen Algemeen 4 aug, 14:00
Logo
Afbeelding
Visboer Dirk van der Plas geliefd onder bewoners Dé haringman uit Muiden stopt na 40 jaar Mensen 4 aug, 12:30
Logo
Afbeelding
Malafide loodgietersbedrijf actief in Weesp Louche loodgieter intimideert minderjarige in Weesp Algemeen 4 aug, 09:40
Logo
Afbeelding
In Weesp groeit de bevolking waarschijnlijk met 24,9 procent Vergrijzing door bevolkingsgroei, maar regionale verschillen blijven Algemeen 3 aug, 14:55
Afbeelding
FC Weesp gaat Noord-Holland in Algemeen 3 aug, 13:21
Voorproefje WeesperNieuws Extra? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief