Afbeelding

Piet van Schooten was 'Mister Triton'

Algemeen

WEESP - In Weesp wordt getreurd om het plotselinge overlijden van Piet van Schooten. Het leven van het 82-jarige erelid was nauw verweven met de Weesper zwemclub Triton.

Van Schooten was lid van Triton sinds 1945. In 1965 werd hij zwemonderwijzer en gaf hij diplomazwemles. Ontelbare zwemmers, jong en oud, hebben van hem les gekregen.

Op de vraag van het WeesperNieuws wat zijn favoriete zwemslag was, antwoordde hij: "Er zijn 4 wedstrijdslagen en 24 wereldzwemslagen: ik heb ze allemaal gegeven en ze zijn me allemaal even lief."

Margo
Nog belangrijker dan de zwemsport, was zijn ontmoeting met Margo Vader bij Triton. "Na een mooie verkeringstijd zijn we in 1959 getrouwd en we zijn nog steeds gelukkig samen", zei hij twee jaar geleden tegen het WeesperNieuws. 

Piet en Margo waren onafscheidelijk.

Lintje
Piet van Schooten was vier decennia werkzaam was bij de PTT en KPN en is ook actief betrokken geweest bij de Weesper triatlon en activiteiten van de zwembond en de Nationale Zwemraad. In 1993 werd hij benoemd tot lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Sterkte
Het bestuur van Triton meldt aan haar leden dat de club een van zijn zeer invloedrijke ereleden heeft verloren. "Piet is in alle disciplines van de zwemclub bekend en heeft jarenlang sturing gegeven aan het beleid van de club. Wij zijn in gedachten bij hem en bij al diegenen die hem lief hadden en wensen zijn vrouw, kinderen en kleinkinderen heel veel sterkte voor nu en voor wat nog gaat komen."  

De onderlinge wedstrijden en de familie-estafette van komende vrijdag zijn afgelast.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant