Afbeelding

Jongeren met drank hebben aandacht

Algemeen

WEESP - Met het Sluis-en-bruggenfeest is er extra toezicht is op jongeren met drank. Want zeker voor jonge mensen die nog volop in ontwikkeling zijn, kan alcohol drinken schadelijk zijn. Om die reden worden er dit jaar ook polsbandjes uitgedeeld.

Burgemeester Bas Jan van Bochove waarschuwt de jongeren in Weesp middels een brief die vorige week is verspreid onder 16- en 17-jarigen. Hij schrijft onder meer: "De verleiding om alcohol te gebruiken is bij sommige jongeren groot. Zeker tijdens een feest waar veel mensen / vrienden zijn en waar alcohol genuttigd wordt. Wees verstandig en laat je niet verleiden door deze (groeps)druk!"

Boetes tot 90 euro
In de brief staat verder dat de politie en de toezichthouders van de gemeente dit jaar extra toezien op jongeren met drank. Jongeren die zich niet aan de regels houden kunnen een boete krijgen: afhankelijk van de leeftijd variërend van 45 tot 90 euro. Dat is flink wat uren vakken vullen. De burgemeester besluit zijn waarschuwingen en adviezen met: "Ook zonder alcohol kun je leuk feesten. (...) Veel plezier!"

Polsbandjes
De Stichting Volksfeesten Weesp, de organisatie achter het Sluis-en-bruggenfeest, komt dit jaar met polsbandjes voor 18-plussers. "Met deze gratis af te halen bandjes kunnen jongeren tussen de 18 en 25 jaar aantonen dat ze oud genoeg zijn om alcohol te mogen kopen en drinken. Je hoeft dan niet keer op keer je identiteitsbewijs te laten zien", legt Robin Voorhamm van het Mediateam uit. Het identiteitsbewijs moet wel overlegd worden bij het afhalen van zo'n bandje. Dat kan in de Van Wijnen-keet op de Slijkstraatbrug. De bandjes worden ter plekke omgedaan en niet los meegegeven.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant