Afbeelding

Stuk minder regels in Weesp

Politiek

WEESP - De Algemene Plaatselijke Verordening (APV) gaat op dieet. De gemeenteraad schrapt een berg aan regels. De Weesper moet zelf verantwoordelijker worden. Een landelijke trend

De APV is eigenlijk een mini-wetboek voor de gemeente Weesp. Er staan allerlei regels in die alleen in Weesp gelden. Elke gemeente in Nederland heeft een APV. Er stond onder meer in waar straatartiesten mogen optreden in de stad, dat winkelwagentjes niet door de stad mogen worden meegenomen en dat je niet overmatig door de berm mag rijden.

Die bovenstaande voorbeelden worden nu geschrapt.

Wat wel blijft zijn de noodzakelijke bepalingen die ervoor kunnen zorgen dat er ongeregeldheden ontstaan. Zo blijft in drugs handelen op straat verboden, net zoals gokken op plekken die daar niet voor zijn aangewezen en houdt de gemeente het recht om verkeerd geparkeerde auto's te beboeten. 

Al met al worden er tientallen regels geschrapt als de gemeenteraad donderdag definitief akkoord geeft. Weespers gaan daar waarschijnlijk niks van merken. De meeste regels werden toch al nooit gehandhaafd. 

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant