Bedrijfsleider Jonathan Sas een paar maanden voor zijn onfortuinlijke val.
Bedrijfsleider Jonathan Sas een paar maanden voor zijn onfortuinlijke val.

Vernieuwde ijssalon gaat zaterdag open

WEESP - De afgelopen twee maanden waren even afzien voor de liefhebbers van Nelis' ijs, maar dat komt komend weekend helemaal goed. De wintersluiting zit er op, zaterdag 18 februari gaan de deuren weer open. 

Eigenaar Kees Nelis en zijn team hebben tijdens de sluiting niet stilgezeten. Het interieur is onder handen genomen. Wie plaatsneemt aan een tafeltje in de ijssalon in de Slijkstraat heeft straks uitzicht op de Vecht en de Hoogstraat. De foto's zijn gemaakt door Frank de Winter. 

Uitglijder
Bedrijfsleider Jonathan Sas is er zaterdag bij, maar minder mobiel dan we van hem gewend zijn. De 32-jarige ijsmaker gleed zondagochtend met zijn fiets uit over een laagje ijs en liep daarbij een dubbele beenbreuk op. Hij is diezelfde dag geopereerd en heeft nu allerlei pinnen, schroeven en platen in zijn been. Om zich te kunnen verplaatsen, leende hij dinsdag een rolstoel bij het nieuwe uitleenpunt in de bieb. Hij was hiermee de eerste klant. 

Verschrikkelijke pijn
Dat uitgerekend híj is uitgegleden op ijs, heeft de Weesper de afgelopen dagen al vaak moeten horen: "Ik kan er nu zelf gelukkig ook wel om lachen, want het gaat nu wel redelijk. Maar op het moment zelf was de pijn echt verschrikkelijk, niet voor te stellen zelfs zo erg. Het voordeel van heel goed iets breken en een operatie is dat je geen gips krijgt en ook weer snel op de been bent. Ik hoop binnen twee à drie weken weer bijna de oude te zijn". 

Nieuwe kaart
Over het nieuwe seizoen zegt hij: "We hebben een mooie nieuwe ijskaart met wat lekkere nieuwe en oude bekende creaties, én uitbreiding van ons koffie assortiment". Gedurende het zomerseizoen zijn er bij Nelis' IJssalon dagelijks maar liefst 28 (of meer) verschillende smaken ijs om uit te kiezen. 


27 reacties
Elke woensdag het WeesperNieuws per e-mail
Meer berichten