De ABN Amro zit nu op nummer 28
De ABN Amro zit nu op nummer 28

Teleurstelling over komst ABN voelbaar

B2b

WEESP - De ABN Amro heeft geen vrienden gemaakt door een bankkantoor te openen in de Slijkstraat die maar twee dagen per week open is. Deze week discussieerde de raadscommissie over de toekomst van de Slijkstraat als winkelgebied.

Op het bord van de raadsleden ligt een belangrijke vraag: moet bijna elke winkel in de Slijkstraat een winkel blijven, of moet er ook ruimte komen voor dienstverlenende bedrijven, zoals bankkantoren? De reden dat de discussie überhaupt wordt gevoerd in de gemeenteraad is verhuizing van de ABN Amro van het Grote Plein naar de Slijkstraat. Maar achteraf blijkt er toch wel wat teleurstelling over de komst van de ABN. 

Lees ook:
ABN-dilemma op politieke agenda

Want het bankkantoor blijkt met de beperkte openingstijden toch niet de enorme publiekstrekker die iedereen zich had voorgesteld. Sterker nog: als er meer van dit soort kantoren zich vestigen in de Slijkstraat, dan komt de functie van winkelstraat onder druk te staan.

Lees ook:
Blog: Wat als de ABN Amro een kapper was?

Ook in de gemeenteraad lijkt er nog geen duidelijkheid. Enerzijds staan er winkelpanden leeg, die waarschijnlijk makkelijk gevuld kunnen worden door dienstverlenende bedrijven. Iets wat nu nog niet mag. Anderzijds is de verwachting dat de Slijkstraat als winkelstraat in de toekomst belangrijker wordt als in de Bloemendalerpolder de wijk Weespersluis wordt gebouwd. 

Lees ook:
ABN wacht niet af en huurt nr 28

De mogelijkheid die nog onderzocht wordt is om dienstverlenende bedrijven tijdelijk toe te staan in winkelpanden. Zo zou er voor, bijvoorbeeld, een periode van vijf jaar toestemming verleend kunnen worden voor een bankkantoor. Maar na die vijf jaar zou er weer een winkel moeten komen. De discussie is daarmee nog lang niet over. 

De ABN Amro laat weten dat het bankkantoor in de Slijkstraat maar twee dagen open is omdat uit onderzoek blijkt dat er geen grotere behoefte is aan langere openingstijden. 

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant