Afbeelding
Foto: André Verheul

Geen enkel zicht op wanneer tweede deel winkelcentrum wordt gebouwd

Buurt / wijk

WEESP - Niemand hoeft er vooralsnog op te rekenen dat er snel gebouwd gaat worden aan het tweede deel van het winkelcentrum aan de Achtergracht. Er zit weinig schot in de zaak, zo moet Marco te Brake van projectontwikkelaar De Grutterij erkennen.

De reden: er kan nog geen huurder gevonden worden voor het tweede deel. En zonder huurder geen bouw, legt de projectontwikkelaar uit. "Er zijn momenteel weinig ontwikkelingen. We gaan pas bouwen als we een huurder hebben voor het tweede deel. We zoeken nog steeds. Dat doen we samen met Albert Heijn, maar de markt is op dit moment erg lastig", verklaart Te Brake.

Tweede supermarkt
De zoektocht wordt bemoeilijkt doordat Albert Heijn het niet ziet zitten dat er een concurrerende supermarkt als buurman komt. Om deze reden haakte eerder de Dirk van den Broek al af, nadat de rechter Albert Heijn daarin in het gelijk stelde. Of er ook andere supermarkten belangstelling hadden, wil de projectontwikkelaar niet bevestigen. "Meer dan dat er momenteel niets concreets speelt kan ik niet zeggen. Er is heus licht aan het einde van de tunnel. Maar ik kan daar geen termijn aan koppelen. Daar durf ik geen uitspraken over te doen."

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant