Vandaag is de Kansenkaart door projectleider Floor Zwiers van de gemeente Amsterdam en Ingrid Kikkert en Reinier Mommaal van IVW overhandigd aan wethouder Heijstee (vlnr).
Vandaag is de Kansenkaart door projectleider Floor Zwiers van de gemeente Amsterdam en Ingrid Kikkert en Reinier Mommaal van IVW overhandigd aan wethouder Heijstee (vlnr). Foto: IVW

Ondernemers brengen kansen voor bedrijventerreinen in kaart

B2b

WEESP De ondernemersvereniging IVW heeft in samenwerking met 19 ondernemers en de gemeente Weesp een zogeheten Kansenkaart ingevuld die vandaag is aangeboden aan wethouder Astrid Heijstee van Economische Zaken. De ideeën die de ondernemers aanreiken in de Kansenkaart worden meegenomen in de ontwikkeling van een nieuwe Toekomstvisie Bedrijventerreinen. De ondernemers zijn tevreden dat ze mogen meedenken, maar uit de Kansenkaart blijkt ook dat de gemeente in de loop van de jaren het nodige vertrouwen van de ondernemers is verloren.

De gemeente startte in de aanloop naar het opstellen van een nieuwe Toekomstvisie Bedrijventerreinen een projectteam om de visie van de ondernemers te kanaliseren, waarna de IVW dit projectteam begeleidde.
Gezamenlijk is er een selectie gemaakt van 19 ondernemers die bij het proces betrokken zijn, allen gevestigd op- en verspreid over de drie bedrijventerreinen Noord, Nijverheidslaan en Van Houten Industriepark. Op 16 september werd tijdens een werksessie de uitkomst van alle gesprekken door het projectteam aan de ondernemers gepresenteerd, waarbij er twee belangrijke thema’s boven water kwamen: het behoud van bedrijfsfuncties en de wens om een visie van en samenwerking met de gemeente.

Goede samenwerking
De IVW is blij met deze gekozen route en hoopt dat de kansen die de ondernemers aanreiken ook terugkomen in de Toekomstvisie Bedrijventerreinen. “De IVW ziet dit initiatief als een goede basis voor een goede samenwerking tussen ondernemers en gemeente. Het is prettige als de gemeente op deze wijze weet wat er bij de ondernemers leeft”, laat de IVW onder andere weten.



Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant