Afbeelding
Foto: G.J. Schultz

Ondernemersklimaat Weesp krijgt een 6,4; vooral samenwerking laat te wensen over

B2b

WEESP Het ondernemingsklimaat in Weesp krijgt van ondernemers het rapportcijfer 6,4. Dat is 0,1 procent minder dan de 6,5 die ondernemers in Amsterdam het ondernemersklimaat geven. Het door de gemeente betrekken van en samenwerken met ondernemers op verschillende gebieden zoals uitvoering van beleid, projectplannen, en gebieds-/buurtplannen, wordt door zowel Amsterdamse als Weesper ondernemers als onvoldoende beoordeeld. Met het nieuwe participatiebeleid wordt ingezet om op dit gebied verbeteringen te realiseren.

Dit blijkt uit een onderzoek dat gehouden is door de gemeente Amsterdam. Bereikbaarheid, leefbaarheid en veiligheid en kwaliteit van de openbare ruimte behoren voor ondernemers tot de zwaarstwegende aspecten bij het beoordelen van het ondernemingsklimaat.

Samenwerken voor verbetering vatbaar

De algehele dienstverlening in Amsterdam wordt met een rapportcijfer van een 6,7 in 2021 ook beter beoordeeld dan in 2019 (toen een 6,4). In vergelijking met voorgaande peilingen waren de Amsterdamse ondernemers in 2021 meer tevreden over de aspecten communicatie en voorlichting vanuit de gemeente en de digitale dienstverlening.
In Weesp ligt het gemiddelde cijfer voor de algehele dienstverlening lager: een 5,8. Vooral het vinden van de juisteweg/personen bij een vraag en de afhandeling van een aanvraag/dienst is volgens Weesper ondernemers voor verbetering vatbaar.

Zowel Amsterdamse als Weesper ondernemers zien graag dat de gemeente zich de komende periode meer inzet op het gebied van de betaalbaarheid en beschikbaarheid van bedrijfsruimtes, op cultureel gebied, duurzaam ondernemen, communicatie, financiële ondersteuning, lastenverlichting en/of aandacht voor zzp’ers. Minder inzet ziet men onder andere graag op het gebied van belastingen, bureaucratie, coronaregels en handhaving.

Uit de krant

Uit de krant

Logo
Afbeelding
Zaterdagportret | Maud de Jong Altijd bezig met rennen, maar toch met beide benen op de grond Algemeen 2 jul, 06:00
Afbeelding
Excuses provincie Noord-Holland voor slavernijverleden Mensen 1 jul, 16:42
Logo
Afbeelding
Winnaar Gooise Verhalenwedstrijd ‘Je moet gewoon beginnen met schrijven en dan komt het verhaal vanzelf’ Algemeen 1 jul, 16:03
Afbeelding
Fly-by herdenking Soesterberg zichtbaar boven Weesp Algemeen 1 jul, 14:34
Logo
Afbeelding
"We willen de beste zorg aan patiënten kunnen blijven bieden" Actiedag huisartsen Algemeen 1 jul, 14:19
Afbeelding
1 juli: Herdenking Slavernijverleden Keti Koti Algemeen 1 jul, 13:55
Afbeelding
Bestuur IVW vernieuwd tijdens ledenvergadering B2b 1 jul, 12:32
Logo
Afbeelding
Straatnamen van Weesp: Chirurgijnsweg Chirurgijn: ‘dokter’ die zijn kennis uit de praktijk haalde Algemeen 1 jul, 11:37
Voorproefje WeesperNieuws Extra? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief