Afbeelding

Speciale edities van Buurtbuik zijn een succes

Buurt & wijk

WEESP Het is al eerder gezegd: Buurtbuik, de organisatie die gratis maaltijden maakt van gered voedsel, staat als een huis. Ook bij de speciale edities blijkt de bijzondere mix van bezoekers heel goed uit te pakken.

Elke dinsdagavond kunnen Weespers gratis bij FC Weesp een goede Buurtbuik-maaltijd nuttigen . Afgelopen dinsdag was extra gezellig en drukker dan ooit op een speciale vroege Paas-editie van het evenement: deze week prikten namelijk ook de leveranciers een vorkje mee. Bij hen wordt het overgebleven voedsel van de dag opgehaald die dient als de basis van het menu. Ook organisatoren van andere Buurtbuiken kwamen in Weesp proeven van de sfeer en uiteraard van het eten. Live muziek deed er nog een schepje bovenop.

Elke dinsdagavond staat een groep vrijwilligers te popelen om iedereen die wil aanschuiven ten dienste te zijn. Er wordt aan lange tafels gegeten en gezellig met elkaar gepraat. De mensenmix is elke dinsdag heel goed. Buurtbuik Weesp doet niet aan doelgroepen en is juist daarom zo’n succes. Bij Buurtbuik Weesp eten iedere week tientallen mensen met en door elkaar. Bakfietsgezinnen delen de tafel met eenzame ouderen, kunstenaars met postbezorgers, gescheiden ouders met verliefde stelletjes, sappelende zzp’ers met succesvolle consultants.

Op dinsdagavond 2 mei is er weer een bijzondere Buurtbuik, want dan treedt het gezelschap De Nostalgische Klanken op. Dit belooft een avond te worden vol muziek in een theatersetting. Veel Amsterdamse muziek vooral, dus meedeinen mag,

Buurtbuik is iedere dinsdagavond vanaf 18.00 uur in de kantine van FC Weesp, aanmelden hoeft niet.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant