De gedecoreerden. (Foto: Brian Elings)
De gedecoreerden. (Foto: Brian Elings)
Foto's

Drie Weespers krijgen lintje

Mensen

WEESP - Weesp is drie koninklijk gedecoreerden rijker. Burgemeester Van Bochove zetten vanochtend mevrouw Van Drie, mevrouw Hogenhout en meneer Balk in het zonnetje. Ze werden allemaal benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Een verrassing was het niet, de drie kregen gisteravond onverwachts de burgemeester op de koffie. Die vertelde dat ze vandaag op het stadhuis waren uitgenodigd. Samen met familie en vrienden werden ze welkom geheten in de Burgerzaal.

Mevrouw Van Drie: 'een vrouw uit duizenden'
Mevrouw Van Drie is wat de burgemeester noemt: een vrouw uit duizenden. Van 1964 tot 1995 was zij actief voor voetbalvereniging A.D.E. Zij verzorgde daar de bar- en kantinediensten, met een team van medewerkers, op trainingsavonden en voor de zaterdagen en zondagen dat er gevoetbald werd. Ook organiseerde zij feest- en klaverjasavonden voor de vereniging en was verantwoordelijk voor de inkoop van de kantine benodigdheden. Van 1980 tot 1991 was zij vrijwilligster van het Nederlandse Rode Kruis, district Gooi en Vechtstreek. Zij begeleidde mensen in de Rode Kruis vakantiehuizen en op de Henry Dunant boot. Sinds 1988 begeleidt zij de bewoners van verpleeghuis Hogewey bij activiteiten, zoals uitjes, vakanties, de zwemclub en bingomiddagen.



Mevrouw Hogenhout: 'een onmisbare kracht'
Al bijna 35 jaar is mevrouw Hogenhout actief als vrijwilligster bij Speeltuinvereniging Don Bosco in Weesp. Als dé vaste kracht tijdens de openingsuren, is zij verantwoordelijk voor het openen en sluiten van de speeltuin. Zij verzorgt de verkoop in de winkel en bij haar kunnen kinderen terecht voor een ijsje of een glaasje limonade. Ook verleent zij eerste hulp, wanneer een kind zich door een valpartij heeft bezeerd. Aan het einde van iedere dag zorgt zij ervoor dat de speeltuin en het bijbehorende clubhuis weer opgeruimd en schoon zijn. Dankzij haar jarenlange inzet, kan Speeltuin Don Bosco vaak geopend zijn en kunnen kinderen in Weesp en omgeving zorgeloos  een dagje komen spelen. Zij is voor de speeltuinvereniging dan ook een onmisbare kracht.


Meneer Balk: 'een ware duizendpoot'
Al ruim 40 jaar is meneer Balk actief in het vrijwilligerswerk voor verschillende verenigingen en organisaties. Als een ware duizendpoot was hij inzetbaar voor allerhande taken. Zo was hij van 1984 tot 2005 actief voor voetbalvereniging Rapiditas. Hij floot jeugd en senioren wedstrijden op de zaterdag en zondag, werd als 2e penningmeester verantwoordelijk voor het innen van de contributies en trainde de jeugdkeepers. Sinds 2007 is de heer Balk verbonden aan de N.O.D.E (Nederlandse Organisatie Docenten EHBO). Van 2008 tot 2015 heeft hij zich tevens actief en vol enthousiasme ingezet voor de SIGMA. (Snel Inzetbare Groepen ter Medische Assistentie). Als hulpverlener, teamleider en als chauffeur. Sinds 2009 is hij verbonden aan de Watersportvereniging WWV de Zeemeermin, eerst als secretaris en daarna als voorzitter.|

Daarna was het tijd voor een borrel in de raadzaal. 


Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant