<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5227972&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=weespernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=138" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Foto's

Schapen slapen per ongeluk nachtje ergens anders

  Natuur en Milieu

WEESP - De schaapskudde heeft vannacht per ongeluk een nachtje ergens anders geslapen dan op de schans, waar ze horen te staan om het gras te maaien. De schapen braken 's nachts los en brachten de nacht door op de Theetuin. 

De schapen werden vanmorgen ontdekt door een buurman van de Theetuin. "De buurman dacht dat het onze schapen waren, dus we kwamen er meteen op af. Toen we aankwamen stonden er zeker dertig schapen op straat. Zoveel hebben we er nou ook weer niet. Het bleken de 'schansenschapen' te zijn. Dat was wel even schrikken", vertelt Niek Roozen. 

Schade aan Theetuin beperkt
De schapen eten gras en kunnen dat razendsnel. Maar met een strak opgezette Theetuin, waar elk plantje en bloemetje met veel kennis en kunde wordt neergezet wil je dat nu net niet hebben. Gelukkig bleek de schade mee te vallen. "De schapen hebben wel wat fluitenkruid gegeten, maar van de modeltuin zijn ze gelukkig afgebleven. Dat had erg zonde geweest. Zeker met het kunstweekend van Weespers aan de Wand voor de deur. Dan moet alles er tip-top uitzien."

Snel handelen zorgde ervoor dat de schapen snel weg gedreven konden worden, maar dat bleek geen koud kunstje. "We hebben eerste de politie maar gebeld. Razendsnel stonden er zes agenten ter plaatse om te helpen. Ze hebben alle zeilen bij gezet om de schapen weg te drijven, maar dat bleek erg lastig. Toen de herder er eenmaal met de hond was waren de schapen zo weg."

De schapen staan nu weer keurig op de schansen waar ze horen te staan. 17 reacties

<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5227972&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=weespernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=138" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5227974&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=weespernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=138" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

© Copyright Enter Media. Het is niet toegestaan teksten, foto’s of enig onderdeel van deze website over te nemen of te verspreiden zonder uitdrukkelijke toestemming van de uitgever. Gemaakt met behulp van pubble.

Privacy-statement.