Afbeelding

Vijf tips voor het kiezen van de meest karaktervolle tas

Advertorial

De tijd dat je met dezelfde rugzak als die je naar de sportschool draagt naar kantoor gaat is voorbij. Of in dezelfde tas als waar je boodschappen in doet, je laptop met je meedraagt. Niet doen. Not done. Er zijn meer tassen onder de zon.

Maak een bewuste keuze voor een tas die bij je past. Dat is niet altijd gemakkelijk omdat er zo ontzettend veel zijn. Daarom hier een aantal tassentips voor de meest functionele en vooral de meest karaktervolle tassen.

Hoe wil je de tas dragen?
Dat is een belangrijke vraag omdat er van alles te koop is als het gaat om tassen waar een laptop in past, ervan uit gaande dat je die dagelijks met je meedraagt. Een laptoptas heren bijvoorbeeld kan net zo goed een rugzak zijn als een handtas. Misschien wil jij de tas op je rug dragen, wat voorstelbaar is als je veel fietst. Of kies je liever een handtas die je met een extra schouderband ook over je schouder of crossbody kunt dragen? Aan jou de keuze.

Van welk materiaal moet de tas gemaakt zijn?
Veel businesstassen zijn van leer gemaakt, maar er is leer en leer. Dat wil zeggen dat er tassen zijn van een hoge kwaliteit volnerfleer en tassen van bijvoorbeeld ecoleer. Verdiep je daarin voordat je besluit een tas aan te schaffen. Er zit natuurlijk een prijsverschil in, maar de duurdere tassen van volnerfleer zijn onverslijtbaar en daarmee duurzaam. Ecoleer is leer dat is gemaakt van restjes leer waar zo’n dertig procent polyester aan is toegevoegd om er opnieuw tassen van te maken. Makkelijk schoon te houden, maar een andere prijsklasse en andere kwaliteit. En dan zijn er nog tassen van nubuck, suède, canvas of PU bijvoorbeeld.

Welke uitstraling moet de tas hebben?
Heb je het liefst een sportieve tas of een meer zakelijke tas? In het eerste geval is de rugzak een topper, in het tweede kies je mogelijk voor een schoudertas heren. Alhoewel die laatste, als je die crossbody draagt, ook een sportievere uitstraling meegeeft. Bij een tas is het eigenlijk net als bij kleding: passen! Hoe zie je eruit met deze tas, is de tas wel groot genoeg? Past alles erin? Staat het bij mijn winterjas? Kies wat bij je past.

Hoe veelzijdig moet de tas zijn?
Dat je die boodschappentas niet als kantoortas inzet, moge duidelijk zijn, maar veel tassen zijn multifunctioneel. Een shopper kan tegenwoordig prima doorgaan voor een laptoptas dames. Zo’n ruime tas is vaak van mooi materiaal gemaakt, heeft een lange schouderband en is af te sluiten met een rits. Een leren exemplaar in een bijzondere kleur kan een outfit helemaal af stylen.

Welke kleur moet de tas hebben?
Brengt ons direct op de kleur. Wie kiest voor zuiver leer komt vaak op een bruintint uit, maar de tas kan net zo goed zwart zijn of roze, Ferrarirood of mosgroen. In dat geval ligt het op de loer dat je er meerdere wilt. Zo gaat dat met tassen. Kies bewust, kies kleur, kies comfort en kies de meest karaktervolle. Oftewel; de tas die bij jou past!

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant