Video

Weesper brandweerlieden belaagd: "Dit hoort niet"

  Politie

WEESP - Een groep van 40 jongeren blijkt op Oudjaarsnacht bij winkelcentrum Hogeweij een stuk vuurwerk naar blussende brandweerlieden te hebben gegooid. Snel ingrijpen van de politie voorkwam escalatie. Maar gezien de landelijke discussie over geweld tegen hulpverleners heeft de zaak de volle aandacht.

 "Dit hoort niet", dat zegt Martin Mager, directeur brandweerzorg duidelijk. Brandweerlieden moeten ongehinderd kunnen werken. Er wordt gepleit voor strenge maatregelen tegen een ieder die werkende hulpdiensten belaagt. Op Oudjaarsnacht in Weesp is uiteindelijk niemand opgepakt. 

Ook burgemeester Bas Jan van Bochove neemt de zaak hoog op.  "Ik denk dat de Rijksoverheid en wij op lokaal niveau tot heldere afspraken moeten komen hoe we dit gaan aanpakken. Wij zijn als burgemeesters zijn voortdurend in gesprek hierover en onze belangenorganisatie zal ongetwijfeld ook met de Rijksoverheid hierover praten."


25 reacties
Elke woensdag het WeesperNieuws per e-mail
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=weespernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

WeesperNieuws nieuwsbrief

Elke woensdag het WeesperNieuws per e-mail