<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5227972&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=weespernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=138" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Foto: André Verheul

'Nieuwe agenten nu al opleiden'

  Politiek

WEESP - De toch al krappe politiecapaciteit komt verder onder druk te staan door vergrijzing. Burgemeester Bas Jan van Bochove van Weesp pleit ervoor om het opleidingsbudget eerder vrij te maken.

Dat opleidingsbudget komt pas vrij als een politieman of -vrouw met pensioen is. De opleiding duurt drie jaar. "Dus moet je drie jaar een probleem overbruggen. We zien nu al aankomen dat een behoorlijk aantal agenten binnen niet al te lange termijn de dienst gaat verlaten. Het wordt een geweldige klus om die posities op tijd te herbezetten. Ik zou het erg plezierig vinden als we vooruitlopend op die pensioneringen het budget krijgen om nu alvast nieuwe agenten op te leiden", aldus Van Bochove namens het burgemeestersgilde.

Spreken van een dreigend tekort aan agenten gaat hem te ver, Maar hij zegt wel: "We moeten alle hens aan dek hebben om alle diensten te kunnen vervullen. Dat geldt landelijk, dus ook regionaal, dus ook voor Weesp. Daar moeten we constant over in gesprek zijn; binnen de regio en gezamenlijk met de minister."

Amsterdam
De ambtelijke fusie die Weesp in april 2019 met Amsterdam aangaat, heeft nog geen invloed. Weesp blijft vooralsnog onderdeel van de Veiligheidsregio Gooi en Vechtstreek en van de politieregio Midden-Nederland. Voor een overgang naar de politieregio Amsterdam-Amstelland zijn volgens Van Bochove "nog wel een paar stevige ingrepen nodig". Bij calamiteiten schiet de Amsterdamse politie wel in Weesp te hulp; dat gebeurt al jaren.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5227972&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=weespernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=138" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5227974&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=weespernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=138" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

© Copyright Enter Media. Het is niet toegestaan teksten, foto’s of enig onderdeel van deze website over te nemen of te verspreiden zonder uitdrukkelijke toestemming van de uitgever | Gemaakt met behulp van pubble. | Privacy-statement.