Dossier: Gemeentefusie

Weesp voelt steun van provincie

  Politiek

WEESP - Weesp voelt zich gesteund door de provincie Noord-Holland in hun onderzoek naar de toekomst. Dat vertelt loco-burgemeester Astrid Heijstee in een eerste reactie.

De provincie Noord-Holland wil vaart maken met het vormen van drie gemeenten in de regio. In de brief die de gemeenten gisteren daarover ontvingen sprak de provincie haar lof over het eigen bestuurskrachtonderzoek van Weesp. In tegenstelling tot alle andere gemeenten in de regio heeft Weesp zelf het heft in eigen hand genomen.

Provincie
"Wij complimenteren de gemeente Weesp met het proces dat zij hebben doorlopen in het kader van het bestuurskrachtonderzoek en de toekomstvisie en met de gehaalde planning. De raad wil uiterlijk in oktober 2017 tot een definitief besluit komen over de samenwerkingsvorm en de samenwerkingspartner. Wij vinden dat een positieve stap en willen daarover tot nadere afspraken komen met Weesp omdat wij hopen dat Weesp voor de zomer hierover duidelijkheid kan verschaffen", aldus de provincie.

Heijstee
Loco-burgemeester Astrid Heijstee: "Dit voelt als steun voor ons plan om zelf op eigen kracht een partner te vinden. We krijgen bovendien vrijheid in de keuze, de provincie heeft daarmee een fusie met Wijdemeren en Hilversum losgelaten."

Minder tijd
Toch zit er wel een addertje onder het gras. De provincie Noord-Holland wil graag dat Weesp voor de zomer al een keuze maakt. Weesp wil dat pas in oktober doen. Dat wordt onderwerp van gesprek de komende tijd. 


2 reacties
Elke woensdag het WeesperNieuws per e-mail
Meer berichten