Afbeelding

Vertrouwen in advies provincie over toekomst Weesp

Algemeen Dossier: Gemeentefusie

WEESP - Burgemeester Bart Horseling verwacht niet dat de provincie Noord-Holland met het advies dat ze gaan geven over de toekomst van Weesp, de samenwerking met Wijdemeren en Stichtse Vecht opblaast. 20 augustus komt de provincie met een oordeel over de toekomst van Weesp.

"Afgaande op de gesprekken die wij de afgelopen maanden met de gedeputeerde hebben gevoerd, heb ik sterk het gevoel dat ons samenwerkingsverband de steun van de provincie Noord-Holland heeft", zo legt Horseling uit.

Minister Ronald Plasterk van Binnenlandse Zaken heeft om het advies van de provincie Noord-Holland gevraagd. Hij wil specifiek weten wat hij met Muiden en Weesp aanmoet na het stuklopen van de GV4-fusie met Naarden en Bussum.

Weesp heeft de afgelopen maanden ervoor gekozen om de samenwerking met de Vechtgemeenten te zoeken. Muiden is een stuk onduidelijker: daar hoopt men nog steeds op een fusie met alle gemeenten in 't Gooi.

De commissaris van de Koning, Johan Remkes, komt 20 augustus -  na afloop van de vergadering in de provincie over de toekomst van beide gemeenten - speciaal naar Muiden om uit te leggen wat er is besloten. Hij bezoekt Weesp niet. "Toch zal het ook voor ons een spannende dag worden", aldus Horseling. 

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant