Afbeelding
Foto: André Verheul

Twee lijsttrekkers principieel niet naar bijeenkomst moskee

Politiek

WEESP - Twee partijen die deelnemen aan de gemeenteraadsverkiezingen in Weesp wijzen een verkiezingsbijeenkomst in de moskee af.

Weesp bij Gooise Meren en de Partij van de Ouderen blijven om principiële redenen weg bij de bijeenkomst die op zondag 11 maart van 16.30 tot 18.00 wordt gehouden in de Weesper Assoenat moskee.

Gescheiden 
Politieke debatten horen niet thuis in een religieus gebouw, stelt Gerton van Unnik van WBGM. Hij verwijt zijn collega's schijnheiligheid door het politieke debat aan te gaan in de moskee, waarmee ze, zo formuleert hij scherp: "met hun bezoek daar de islamitische uitwassen als vrouwenonderdrukking, jodenhaat, homohaat en verhulde Westenhaat legitimeren."

Hein Stulemeijer van de Partij van de Ouderen blijft ook weg omdat hij vindt dat politiek en religie gescheiden moeten blijven. "Hoewel ik niks tegen de mensen van de moskee heb."

Informeren
De bijeenkomst is opgezet door het moskeebestuur en GroenLinks. Jan van der Does van GroenLinks wijst erop dat het helemaal geen religieuze bijeenkomst is: "Waar het om gaat is een zo groot mogelijke groep te bereiken om goed geïnformeerd voor de gemeenteraad te gaan stemmen. Tenslotte worden er ook bijeenkomsten gehouden voor andere doelgroepen. Bovendien is iedereen welkom."

Mohamed Ouari, voorzitter van de Assoenat moskee, staat op de kieslijst van de PvdA.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant