Mogen de lotenverkopers in Weesp dit jaar weer op uw steun rekenen?
Mogen de lotenverkopers in Weesp dit jaar weer op uw steun rekenen? Foto: Grote Clubactie

De Grote Clubactie 2022: deze clubs komen aan je deur

Sport

WEESP Maar liefst tien verenigingen uit Weesp starten aanstaand weekend met de verkoop van loten voor hun club. Dit jaar is dat extra bijzonder. De Grote Clubactie bestaat 50 jaar. 

Wat in 1972 is begonnen als een lokale loterij is uitgegroeid tot de grootste fondsenwervende organisatie die mee bouwt aan het in stand houden van een gezond verenigingsleven in heel Nederland.

Dit jaar zijn in Weesp lotenverkopers aan de deur te verwachten van handbalvereniging We Have, Volleybalvereniging Oberon, zwemvereniging Triton, tafeltennisvereniging The Victory, de hockeyers van MHC Weesp, badmintonclub BCW, de gymnasten van WVGV, de voetballers van FC Weesp, Basketbalclub Weesp en de leden van Yamato Gym.

Onze club

Voor veel Nederlanders is ‘hun club’ onmisbaar. Verenigingen zorgen voor sociale samenhang, het zijn plekken waar vriendschappen voor het leven worden gesloten, waar het eigen talent wordt ontdekt en gezamenlijk mooie momenten worden beleefd. De Grote Clubactie is de grootste fondsenwervende actie voor sport-, cultuur- en hobbyverenigingen. Door loten te verkopen dragen leden actief bij aan het realiseren van hun verenigingsdoelen.

Koninklijke steun

De Grote Clubactie heeft financieel, sociaal én maatschappelijk grote impact, vindt ook koning Willem-Alexander: “Verenigingen verbinden en zijn de bouwstenen van onze maatschappij. Met de Grote Clubactie krijgen verenigingen overal in Nederland extra financiële steun in de rug. Clubs in sport, hobby en cultuur blijven daardoor toegankelijk voor iedereen. Geweldig dat zoveel enthousiastelingen zich steeds weer inzetten om de actie tot een daverend succes te maken. Vanaf 24 september voor de 50ste keer! Doe mee en maak het verenigingsleven nog leuker en bereikbaarder voor heel Nederland. Want verenigingen zorgen voor de mooiste momenten, daar wordt iedereen blij van!”

Lokaal en sociaal

Het lokale karakter is nog steeds de grote kracht: je koopt een lot van een bekende om een plaatselijke vereniging te ondersteunen. Zo geven de vrijwilligers de eigen sportvereniging, hobby- of culturele clubs, carnavals- of muziekverenigingen - een financieel steuntje in de rug. Ook het sociale effect van de Grote Clubactie is groot. Met z’n allen loten verkopen brengt een extra gevoel van saamhorigheid binnen de club. 

Trots

Frank Molkenboer, Algemeen Directeur van de Grote Clubactie: “Transparant, toegankelijk, doelgericht en functioneel. Zo hebben de oprichters de geldinzamelingsactie voor verenigingen in 1972 bedoeld en zo werken we nog steeds. We zijn er trots op dat dit jaar opnieuw ruim 350.000 leden van verenigingen in het hele land zich weer inzetten voor hun club om zoveel mogelijk loten te verkopen. Vorig jaar werd nog een recordopbrengst van 10,7 miljoen euro opgehaald, we hopen dit nieuwe record tijdens het jubileumjaar te verslaan!”

Peer Claessens, de zoon van oprichter Pierre Claessens is trots dat het initiatief van zijn vader en zijn vriend Gerrit van den Broek maatschappelijk gezien nog steeds zo krachtig voort leeft: “Het voortbestaan van verenigingen garanderen en veilig stellen, dat hadden Pierre en Gerrit  voor ogen. Daarom gaat van elk verkocht lot 80% direct naar de clubkas. De Grote Clubactie keert al 50 jaar het hoogste percentage uit aan clubs. Zeker door de hoge inflatie, de nasleep van Corona en het  gebrek aan vrijwilligers hebben verenigingen het op dit moment zwaar. Dat hun idee vijftig jaar later nog steeds zoveel impact heeft, ook op nationaal niveau, maakt ons als familie supertrots.”

Zo werkt het
De lotenverkoop loopt van zaterdag 24 september tot maandag 21 november, de trekking is op 6 december. Een lot kost € 3,-. Je kunt contant afrekenen, betalen via een machtiging voor een eenmalige incasso of digitaal via een QR code op het verkoopboekje. De verkopers kunnen bovendien via een eigen verkooppagina een verkooplink delen via WhatsApp. Van elk verkocht lot van € 3,- gaat 80% direct naar de clubkas. 

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je lidmaatschap.

Uit de krant