Afbeelding
Foto: G.J. Schultz

Gooise Meren wil nog ruim twee ton zien van Weesp

Politiek

GOOISE MEREN - De gemeente Gooise Meren heeft bezwaar aangetekend tegen het bedrag dat het toegewezen heeft als compensatie voor gemaakte kosten rond de Bloemendalerpolder. Weesp moet Gooise Meren moet net wat meer dan een ton euro compenseren, maar Gooise Meren vindt dat de weinig. 

Gooise Meren heeft recht op geld van Weesp omdat de toenmalige gemeente Muiden kosten heeft gemaakt voor de ontwikkeling van de nieuwe woonwijk Weespersluis in de Bloemendalerpolder. De polder was voor de fusie deels Weesper en deels Muider grondgebied. De gemeente Muiden maakte kosten om de polder te kunnen ontwikkelen en dacht dat geld later terug te kunnen verdienen aan bijvoorbeeld leges. Na de fusie kwam er echter een grenscorrectie en werd de hele Bloemendalerpolder grondgebied van Weesp, waardoor Muiden dus kan fluiten naar de verdiensten.

Gooise Meren stelde eerder recht te hebben op anderhalf miljoen euro. Nadat Gooise Meren slechts een ton toebedeeld kreeg heeft het alle kosten nog eens onder elkaar gezet. Bepaalde kosten bleken niet meer van toepassing. Gooise Meren stelt nu recht te hebben op 376.000 euro, waarvan Weesp nu al 110.360 euro heeft vergoed. Gooise Meren heeft nu bezwaar aangetekend en stelt recht te hebben op 266.000 euro. 

Of Weesp dat gaat betalen is nu aan de Provincie Noord-Holland. Gedupteerde Staten moeten er een oordeel over vellen. 

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant