Burgemeester Pieter Broertjes van Hilversum
Burgemeester Pieter Broertjes van Hilversum

Broertjes: 'Deur staat wagenwijd open'

Politiek

WEESP - Een fusie met Weesp en Wijdemeren kan wat betreft burgemeester Pieter Broertjes van Hilversum niet snel genoeg plaatsvinden. "Op weg naar een grote Gooistad, het is niet het einddoel."

Broertjes reageert verheugd op het nieuws dat Wijdemeren een snelle fusie met Hilversum en Weesp wil. De Hilversumse burgemeester is een groot voorstander van één Gooigemeente en dit is een belangrijke stap.

"We hebben dit als Gooi nodig om niet in de verdrukking te raken tussen Amsterdam en andere gemeenten om ons heen", zo vertelt Broertjes. "Het standpunt van Wijdemeren is dus hartstikke goed nieuws."

Wat Broertjes betreft beginnen de fusiegesprekken morgen al. "De deur staat wagenwijd open. 2019 is een mooie streefdatum, maar als we doorpakken kunnen we wat mij betreft eerder fuseren dan Naarden, Bussum en Muiden", zo sluit Broertjes gekscherend af. 

Charmeoffensief
Hilversum is de laatste jaren hard bezig om het imago van het dorp op te krikken bij de gemeenten in de regio. Het college van Hilversum bracht laatst nog een bezoek aan Weesp. De gemeenteraad van Weesp lijkt voorlopig nog niet aan een fusie met Wijdemeren en Hilversum te moeten denken. 

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant